De Raadsheer B – RSG C ½ – 3 ½

Na duistere ontmoetingen op onverlichte parkeerplaatsen in Rucphen arriveerde het C-team in het internationaal georiënteerde Zundert, dat kan bogen op de op één na beste speellocatie van Brabant. We ontkomen niet aan puntenaftrek door de ontbrekende bitterballen, maar het is niet voor niets dan twee van onze teamleden daar missionair werk doen.

Bij afwezigheid van Jacques en captain Hans was het natuurlijk toch een armoedig zootje, dat de kleuren van RSG moest vertegenwoordigen, maar op de heenweg rekenden we monter op een 3-1 overwinning.
De eerste zetten deden het ergste vermoeden: aan alle borden was 1. d4 gespeeld met een ondefinieerbare drab als gevolg. Noem het neocatalaans, oud-indisch of Colle systeem, ik vind er niets aan.
Aan bord 1 wist ratingkanon André weliswaar 1 d4 tot de 10e zet uit te stellen, maar het was en bleef vol en onoverzichtelijk. Alleen onze loco-teamcaptain aan bord 4 wist snel voordeel te bereiken door stukwinst, hoewel daar wat onduidelijke compensatie tegenover stond.

We springen een uurtje in de tijd, inmiddels is de echte teamcaptain opgedoken om zijn team vanaf de zijlijn naar de zege te coachen:

André staat een pion of drie voor en wint onberispelijk, de vicecaptain omzeilt enkele valsstrikken en geeft mat, Niko slaagt erin niet door zijn vlag te gaan en accepteert grootmoedig het remiseaanbod van zijn tegenstander. Vervolgens gaat de tegenstander van Suus, de Hulk van Hoeven, in verloren stelling door de klok.
Na afloop voegden Dré en Suus zich onmiddellijk in de kringen van de tegenstander, ongetwijfeld om een hoger startgeld te bedingen. Of om ze de zege nog eens in te wrijven. De Raadsheer B – RSG: C ½ – 3 ½, een mooie uitslag en nuttig met het oog op het resterende programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *