RSG B – UNK A

Unk is het zwakke broertje in klasse A2. Op alle borden hadden we dan ook een aanzienlijk rating voordeel, maar was dat voldoende voor een makkelijk avond? Martijn gaf het goede voorbeeld. Bert van der Merwe had de koningsstelling van Martijn verzwakt, maar dat was optisch bedrog. Na een keurig kwaliteitsoffer van Martijn was mat niet meer te ontlopen. Ikzelf had intussen een pionnetje gewonnen. Dat stelde eigenlijk niets voor, maar mijn tegenstander Ton Steege baalde daar zichtbaar van en speelde planloos verder. Na een blunder op zet 25 werd hij uit zijn lijden verlost. Twee nul voor en Ron stond intussen ook al erg goed. Hij had ook al een pion gewonnen en creƫerde een gevaarlijke aftrek aanval, waar zijn tegenstander niet in trapte. Balen voor Ron. Echter de druk werd toch te groot voor Jan Nodelijk en een desperado zet kostte een stuk en uiteindelijk de partij. 3-0. Marvin en zijn tegenstander Mathieu Grubben waren zo geconcentreerd bezig dat ze niet in de gaten hadden dat de klok op tilt was geslagen. De klok stond te knipperen op programma 5 en de tijden stonden allemaal op nul. Marvin stond heel de partij actiever en uiteindelijk werd ook hier het volle punt binnen gehaald. 4-0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *