De Pion C – RSG C 3½ – ½

Eerst de statistiek rondom deze derby: De leeftijd van onze opponenten bij elkaar opgeteld is lager dan die van onze eerste bordspeler Nico. In levenservaring, rijping en aantal vlieguren waren wij dus duidelijk superieur aan het team van De Pion. De opgetelde rating van beide teams zal elkaar niet veel ontlopen. Nu is de rating, zoals weergegeven op de ratinglijsten altijd een momentopname, die achterloopt op de werkelijkheid. Sluitend bewijs ontbreekt, maar het vermoeden bestaat, dat de ontmoeting in de Black Horse grafisch weer te geven zou zijn als het kruispunt tussen twee lijnen, één gestaag stijgend en één in steile neergang.
De gezamenlijke PSA-waarde van het team van RSG is dan wel weer aanzienlijk hoger en nog steeds stijgend. Tot zover de statistiek.
Met twee oudemannen-openingen (altijd slim tegen jong volk) en twee scherpe Sicilianen gingen de schermutselingen van start. Aan het vierde bord beging Uw Correspondent op de 9e zet een onzekerheidje, waarna de stelling langzaam, maar onafwendbaar instortte. Op bord drie kwam de onverzettelijke captain goed uit de opening, maar zijn opponente wist de dreigingen te neutraliseren en wikkelde af naar een pionneneindspel met ongelijke lopers. 1 ½ – ½ leek pijnlijk, maar niet onoverkomelijk, want Suus stond aan bord 2 gewonnen en had zeeën van tijd en Nico stond een pion voor en was niet eens in vreselijke tijdnood.
Na het ingaan van de extra tijd trad Het Noodlot uit de coulissen en sloeg wreed toe: Nico forceerde de stelling in een poging het team aan winst te helpen en faalde jammerlijk: de pluspion werd minuspion en het eindspel ging reddeloos verloren en daarmee ook de match. Suus zat klaar om tenminste de eer te redden, met drie pionnen meer en tijd genoeg – zelfs na een klokincident. In normale doen is dit een kolfje naar zijn hand, maar nu liet hij zich op de onderste rij mat liet zetten.
Auw. Een lelijke tik op de neus van ons geriatrisch gezelschap, maar als we de resterende matches gewoon met 4-0 winnen houden we zicht op de beker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *