Let’s make RSG C great again!

Gesterkt door de toon van de inauguratiespeech van Trump stroopte het C-team de mouwen op om de schaaksport weer terug te geven aan het volk. Onze daadkracht imponeerde het team van Stukkenjagers F op voorhand, want na het zien van de spelerslijst meldde één Stukkenjager zich af wegens ziek, autopech en brug open. Daarmee was het eerste punt al binnen.
De captain toonde dat het teamresultaat hem boven persoonlijke glorie ging en stond het derde bord genereus af aan Uw Dienaar. Omdat Jacques uitstekende relaties onderhoudt met het bankwezen én met Poetin hoefden we ons over het eerste bord al helemaal geen zorgen te maken. Ratingkanon André speelde aan het tweede bord een soort Catalaans, waartegen zijn tegenstander zich met een Mexicaans aandoende muur trachtte te verdedigen. Ik kreeg de blanke oude mannen-opening met Lf4 tegen en zelf blanke oude man zijnde kwam ik daar vooralsnog aardig doorheen.
Na een verkeerde paardzet donderde de stelling van Jacques in elkaar. Waarschijnlijk een rotstreek van de CIA, liegende journalisten en China, dus Jacques treft geen blaam en onze Caro Kann is toch de beste, maar het onbetrouwbaar volk van de mainstream media zou nu toch zeggen dat het 1-1 was. Gelukkig moest kort daarop de tegenstander van André zijn muur zelf betalen: André knutselde de partij naar een eindspel met pluspion en speelde het onberispelijk uit: 2-1
Op mijn frêle schouders rustte het uiteindelijk teamresultaat. Verlies zou voor ons team een gelijkspel opleveren en voor mij een golden shower van mijn teamgenoten, die daartoe aan de bar al druk aan het inslaan waren. Als blanke oude man kweet ik mij echter van mijn taak en wist druk op de stelling te houden. Een blunder maakte een voortijdig einde aan de partij: 3-1.
Aldus zal ons team de beker uit handen van de heersende elites weten te houden. RSG C First en als de ranglijsten iets anders laten zien, dan is dat een pertinente leugen. Period!

Ben Cartens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *