Intern (06-11-2017)

A-groep:

Patrick Heijnen-Arco Schumacher: 0-1.

Opening met trekjes van de Pirc (ja, met de “R” in de maand). Wit krijgt een dubbelpion op de e-lijn, en de achterste (?) wordt zwak. De witte loper op b1 staat volledig buiten spel en de pion op e3 gaat verloren. In een poging de loper vrij te spelen zet Patrick hem in de penning, einde verhaal.

Ron Höfer-Ben Cartens: ½-½.

De partij ging lange tijd gelijk op. Een ongedekte loper leek zwart op te breken, nl. pionverlies. Maar het werd toch remise.

Marvin Jacobs-Marc Naalden: 0-1.

Rustig en strategisch begin. Toen de vlam in de pan met een paar spectaculaire zetten van Marvin, die misschien wel winnend waren. Het was allemaal super complex. Uiteindelijk zag Marvin iets over het hoofd, waarna zwart de aanval overnam.

B-groep:

Pieter de Nijs-Jan den Hertog: 1-0.

Vaak geeft Pieter een gewonnen stelling nog weg en nu deed hij dat, nadat hij eerst na 10 zetten een geweldige stelling had verkregen. Vervolgens liet hij zich door die veel beter stelling in slaap wiegen met een gewonnen pion en stond dik een uur later straal verloren. Gelukkig was Jan iets te gretig, dacht een pion te winnen en verloor een toren en toen was het gedaan.

Bart van Oosterhout-Rob Verbeek: 0-1.

Een spannende partij, nagenoeg zonder fouten. na de opening zag zwart iets over het hoofd, waardoor Bart op de 12e zet een pion won. Met routine-zetten kreeg Bart een betere stelling, maar op zoek naar de matzet blunderde hij een toren weg, die Rob gretig opvrat.

Frans Jonkers-Rob Verbeek: 1-0.

Rob had het voordeel van een thuispartij ’s morgens, maar speelde bar slecht. Na de 8e zet een pion weggegeven en laat ook een zwarte loper opvreten door het paard van Franske. Frans speelde de partij foutloos uit en zette zwart mat.

Joey Wattimena-Hans Ravestein: 0-1.

De partij ging gelijk op, tot zwart een toren voor een paard offerde en zo de koningsstelling een beetje kapot maakte. Er was geen houden meer aan en zwart pakte de winst.

Christ de Veth-Pierre Bol: 1-0.

Het Koningsgambiet werd door zwart mishandeld, in de opening krijgt wit aanval. Hierna ruilde wit toren en loper voor een dame en dit kon worden omgezet in winst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *