Intern (22-05-2017)

Om te beginnen de Parel van Oudenbosch gefeliciteerd met zijn verjaardag!

A-groep:

Mark Naalden-Ben Cartens: 1-0.

Met een Siciliaan kwam zwart een stuk slechter te staan, probeerde een stukoffer tegen 2 pionnen, maar dat liep niet goed af.

Patrick Heijnen-Marvin Jacobs: 1/2-1/2.

Wit kon al op de derde zet een stuk winnen, maar zag het niet. Een kwaliteitje van Loper tegen Toren zorgde voor goede kansen voor wit. Zwart miste eeuwig schaak, maar dat was wel een aantal zetten diep. Na wat heen en weer-gedraaf eindigde deze partij in een remise-aanbod.

Pieter de Nijs-Ted van Eck: 0-1.

Een soort Benoni, waarbij zwart met Le7 kon verdedigen. Zwart won een stuk, maar wit zag de compensatie niet. Toch een leuke partij.

Ben Cartens-Hans Ravestein: 0-1.

Deze partij eindigde in een zege voor de Parel van Oudenbosch. De partij leek gelijk op te gaan tot het moment, dat de witspeler besloot, dat het tijd was om onbesuisd in de aanval te gaan op de Damevleugel, hetgeen bij nadere beschouwing niets voorstelde en snel tot verlies leidde. Ben vermeldde nog eens extra, dat er geen aanzienlijke bedragen onder tafel geboden zijn om Hans in de A-groep te houden! Tenzij Ben volgende week op de Bahama’s blijkt te zitten, natuurlijk.

Hans Ravestein-Nico Kloosterboer: 0-1.

De Parel had zich hier voorbereid op het Hollands en agressief strijden met het Staunton-gambiet. Maar Nico beantwoordde d4 gewoon met d5 en verplichtte Hans het aloude “ouwe mannetje”-spel te spelen. Er kwam een gesloten stelling met alle pionnen op het bord en er ontstond een wankel evenwicht, tot Hans een lelijke blunder beging en de partij weggaf.

B-groep:

Frank Rockx-Christ de Veth: 0-1.

Beide spelers kwamen goed uit de opening, maar wit kwam in tijdnood en verdedigde met het verkeerde stuk (hij had Paard moeten spelen ipv Loper), jammer helaas en zwart won.

Jacques Smits-Rob Verbeek: 1-0.

Rob kwam goed uit de opening en bezorgde Jacques veel denkwerk. Maar dat vele denkwerk leverde hem op de 15e zet wel een pion winst op. Dit bleek tijdens het middenspel een kostbare verovering met een steeds betere stelling voor Jacques. Een offensief Paard van Rob pakte verkeerd uit, Jacques kreeg een vrije e-lijn en daarmee was het pleit beslecht.

Joey Wattimena-Bart van Oosterhout: 1-0.

Gelijk opgaande strijd, die op remise leek. zwart kwam in het eindspel wel een pion voor, maar wit had een vrijstaande pion, die zwart niet tegen kon houden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *