Intern (31-10-2016)

A-groep:

Ron Höfer – Marvin Jacobs: 0-1.

Een zware, lange partij, maar uiteindelijk ging Ron van het bord door die ene, behoorlijk vervelende midden-pion, die kon beslissen aan welke kant een andere pion zou gaan promoveren. Dat was balen voor Ron, want goed gespeeld.

Nico Kloosterboer – Marc Naalden: 0-1.

Lange tijd een strategisch geschuif, maar daarna ging de vlam in de pan: Nico dacht een pion te winnen, maar Marc sloot de witte loper in op A5. En won die enige tijd later. Maar als een waar kunstenaar wist Nico er nog een mat-aanval uit te persen. Hij had moeten winnen, maar met nog een paar seconden op de klok blunderde hij een toren kwijt. Marc zwijnt dus, Nico had meer verdiend. Spannend potje!

André van de Laar – Ted van Eck: 0-1.

Wit verloor (12e zet) een centrum-pion en liep de rest van de partij achter de feiten aan. Zwart bouwde langzaam, maar zeker aan een solide stelling en gaf wit geen kans om te profiteren van de open D-lijn. Na een ruilpartijtje ging er nog een pion af en daar weet Ted wel raad mee.

Het was een echte Zwarte Pieten-avond bij de A-groep! Volgende week maandag komen er maar liefst 100 Zwarte Pieten in de Veestallen, maar niet om te schaken, edoch voor de voorbereidselen van de intocht van onze heilige, witte Koop-klaas. En is het geen schaken op maandag, maar inloop en inhaal op woensdag, 9 november.

 

B-groep:

Pierre Bol – Rob Verbeek: 1/2-1/2.

Beiden goed en foutloos uit de opening. Pierre gooit de knuppel in het hoenderhok (12e zet), ruilt zijn loper voor een paard en komt gaandeweg beter te staan, maar Rob redde zich prima uit deze situatie met een (bijna) ingesloten paard, dat hem kwaliteitswinst opleverde. Door een goede Koningszet is voor Rob het gevaar geweken en wordt zijn remise-aanbod geaccepteerd.

Bart van Oosterhout – Patrick Heynen: 0-1.

Patrick speelde vanaf het begin zéér aanvallend, Bart heel passief en kwam steeds slechter te staan. Verdedigend leek er remise in te zitten, maar Bart verloor toch nog 2 pionnen en gaf daarna op.

Joey Wattimena – Pieter de Nijs: 1-0.

Een Siciliaan op het bord (Sic), maar Pieter kreeg er al heel snel een sik van. Joey kwam geweldig uit zijn opening. Pieter ruilt al op de 9e zet een paard en raakt daarmee twee centrum-veldjes kwijt, die hij met dat paard goed had kunnen dekken. Toen ging hij nog met een loper naar het verkeerde veld, kwam Joey’s loper lekker vast op H6 te staan (13e zet) en kreeg al spoedig met zijn andere loper en dame een dubbele mat-aanval. Dat was even wachten op de guillotine!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *