Uit de oude doos: Dat gaat naar Den Bosch toe…

-Een oud volkswijsje-
Genoten er werd niet gezongen op de weg naar het Hertogenbosch, let wel Hintham spreek uit Hintum of toch ergens in Rosmalen. De rit was professioneel aangepakt door taxibedrijf “de kortste weg is vaak de gerichtste “. Pierre was mee en de stemming was al zeer vroeg in de avond leutig. We zouden ervoor gaan. Christ had de opstelling gemaakt en iedereen had zich goed voor kunnen bereiden. Ook was er een nieuwtje. Daar later meer over.
Dat Bo erg scherp speelt is bekend maar deze vrijdag avond was het toch wel heel wild. Dat de jongste schaaktelg van de familie het Koningsgambiet graag van stal haalt is ook, na vanavond, in Den Bosch doorgedrongen.


Bord 2 werd verdedigd door de Nestor van de familie, Christaan. Hij speelde vanavond zijn beproefde Konings-Indisch en speelde de loper op c8 niet. Alleen op de 30e zet even naar d7 verplaatst om hem vervolgens te ruilen op c6, de rest is elementair. 2-0 We waren al een ronde verder, dachten die twee van den Ouwenbosch, en Vader en Zoon gingen zich bezuipen aan de bar. Dit haalde de druk van het spel van die andere twee. Wie zijn ‘die twee’? Om dat te beantwoorden moeten we terug naar het begin van dit stukje en kijken wie er ingestapt zijn.
Achterin zat railroadman Ron, in zijn vrije tijd voorzitter van het R.S.G speelde aan bord 3 met wit tegen jongheer Verheijen. Onze voorzitter kreeg Scandinavisch op het bord. Ron speelde de opening vlekkeloos en kreeg goed spel, we kijken even naar het volgende fragment. We komen erin na zwarts Dd6

R. Hofer – L. Verheijen
Als gediplomeerde trainers zeggen wij ‘aftrekaanval’. Ziet U het? Onze voorzitter maakte knap remise, maar ziet het nu hopelijk ook. 2½ -½
Wie zat er ook alweer voorin? Dat is toch dun dieje van dun platte van den Ouwenbosch? Ja die wielrenner die op houten banden de acht van Chaam won. Ja hij won, maar werd gediskwalificeerd omdat hij een kwast in zijn band had. ‘De Beul van de Middenstraat’ beter bekend als ‘’Pirres de Naaijer’’ speelde een damegambiet en die bloedworst knalt gewoon 13 zetten theorie op het bord en dat allemaal in 1 uur en 25 minuten. Hij komt door dit alles in zware tijdnood en mist een Gouden Kans om HMC een nog grotere afstraffing te geven.
Zie het volgende diagram:


Wij trainers zeggen hiervan: ‘Dubbele aanval, koning+hout’, maar helaas ‘de Beul van de Middenstraat’ ziet de kleine combinatie niet en kiest voor een eindspel dat hij met 2 vingers in zijn neus remise maakt. 3-1, maar dan wel uit, hé mennekes!
Heren de volgende ronde nog beter beslagen ten ijsch. We weten het, als we er voor gaan zitten…
Die twee van dun Ouwenbosch, die normaal allebei voorin zitten.
Ps. Nieuwtje: Het bekerteam gaat gezamenlijk in bio-engineering van de gentechnologie. Enfin, we doen niet minder. Met het idee om een Duitse Herder en een Giraffe te kruisen. Dit alles om aan de verontrustende vraag, van de burger, te kunnen voldoen een waakzaam ras te kweken dat tegelijkertijd over de schutting kan kijken.