Intern (11-06-2018)

A-groep:

Veel remises in de A-groep in de laatste ronde. Christ maalt daar niet om.

Ron Höfer-Arco Schumacher:  ½-½.

Ron speelde passief, Arco probeerde spel te maken, maar kwam er niet doorheen.

Frank Rockx-Ted van Eck:  ½-½.

In de opening verdween er al veel van het bord, maar zwart bezorgde wit wel 2 dubbelpionnen en hield het betere van het spel, maar in het eindspel redde de witte koning zijn verdediging en zwart kon niet verder komen.

Nico Kloosterboer-Ivo Kok:  ½-½.

Nico kwam heel goed uit de opening. In een betere maar wel moeilijke stelling bood hij remise aan en Ivo ging er sportief in mee. Ivo zomerkampioen, gefeliciteerd !

Christ de Veth-Marc Naalden:  0-1.

Wit maakte een foutje in de opening, waarna zwart kon afwikkelen naar een heel goed eindspel.

B-groep:

Rob Verbeek-Patrick Heijnen:  1-0.

Rob speelde duidelijk zijn beste partij van het seizoen en had ook het geluk, dat Patrick een beetje schaakmoe was. Na een standaardopening, waarin alles veilig werd gesteld zocht Rob de aanval. Patrick werd al snel de verdediging ingedrongen. Rob won eerst een pion en daarna een kwaliteit. Patrick ging met zijn koning op de vlucht, maar werd ingesloten met dame en pion en ging mat.

Pieter de Nijs-Ben Cartens:  0-1.

Uitgerekend in de laatste ronde treffen de beide leiders elkaar en de wedkantoren in China waren alert! Zeer geconcentreerd spelend kwamen zij in een stand, waarin zwart iets meer druk had. Een kleine onnauwkeurigheid en pionverlies kostte wit de partij en Ben heeft de veelbegeerde medaille. Helaas, pindakaas. Gefeliciteerd, Ben!

Pierre Bol-Joey Wattimena:  0-1.

Wit kwam iets beter uit de opening, maar zag even later een loper over het hoofd. Uiteindelijk kon zwart schaak zetten en won een toren. Wit spartelde nog even na, maar zwart had de winst al binnen. Joey 3e en gepromoveerd, naar een keizerlijk ander systeem wellicht? Dan is iedereen gepro-en degradeerd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *