TEAM RSG – D4 2.

File in Roosendaal, boodschappende Belgen, een wegversmalling, een moeilijk te bereiken benzinepomp, niet gesynchroniseerde stoplichten, weggebruikers die midden op een kruispunt stil staan, de ingrediënten voor een vertraging van 20 minuten.

De Teamcaptain was te laat, maar gelukkig hadden de leden van het Team RSG zijn honneurs met verve waargenomen en was het strijdtoneel tot in de puntjes verzorgd.

De opening was voor Marc en Bo beiden winnen met een kleine combinatie een stuk of de kwaliteit. We kijken naar een simpel paardvorkje en je kijkt elkaar aan je beseft dat je een stuk achterblijft. De eerste bordspeler van Team RSG is scherp, jullie zijn gewaarschuwd!

Bo, zoon van een van de grondleggers van het RSG, als invaller aan bord 2. Weerlegde, als erkend drakendoder, de drakenvariant van zijn tegenstander en strafte een iets te frivool gespeeld b5 met een paardvork op c6 af en het was 2-0.

Senior speelde met zijn handen, volgens Spassky de beste manier om het schaakspel te spelen, want je wordt er anders zo moe van, zo leeg in je hoofd. Senior had zijn verjaardag gevierd met zijn naasten. Half een thuis, in een leeg huis, twijfeltijd, gaat de bel. Tring. Jack voor de deur. Nou ja dan wordt het gegarandeerd half vijf.

2 ½ – ½ na zo’n anderhalf uur spelen. De andere borden stonden op z’n mist gelijk zo niet beter, maar als Teamcaptain moet er positivisme uitgestraald worden, en plezier zijn in het spel. Ted wint een strakke partij, pion en toren op de tweede rij, over en uit. Respect voor de tegenstander die het zinloze van deze exercitie inzag en een paar zetten later opgaf.

3 ½ – ½ Arco staat beter maar blundert en de teamcaptain had op een punt gerekend. Dat klinkt hard en dat is het ook. Hij kan veel beter, maar komt in een verloren pionnen eindspel en verliest.

Pieter staat heel de partij gelijk en om eerlijk te zijn had de teamcaptain gerekend op een halfje. Helaas geeft Pieter het voordeel weg en gooit uiteindelijk, na optimale weerstand geboden te hebben, de handdoek in de ring en het is 3 ½ – 2 ½ . Wordt het toch nog spannend.

Nico heeft de betere stelling en wikkelt af naar remise op een hele mooie manier, zie hier hoe onze nestor dat doet. Hij offert 2 pionnen om de veilige remise gaven te bereiken.

4 – 3 en Hans neemt een tactische remise in een betere stelling en de winst is daar. Genoten de teamcaptain is tevreden met het resultaat en over het vertoonde spel, ook van dat van de invallers. Team RSG – D4 2 4 ½ – 3 ½.

Team RSG 1 wint voor de negende keer op rij. Vorig jaar ongeslagen in de NBSB competitie en nu voor de tweede maal op rij winst. Winnen doe je als team ongeacht het persoonlijk resultaat.

Een herstellende Teamcaptain.