B-team wint makkelijk van UNK

Jan Schuurmans op bord één won al heel snel een pion en had ook nog de betere stelling. Omdat Jan het naar eigen zeggen rustig aan deed, duurde deze partij toch nog het langst. Ron besloot het agressief aan te pakken en haalde met wit het koningsgambiet van stal. Toen zwart verzuimde zijn al bijna ingesloten loper te ruilen ging deze verloren en was het snel gedaan. Ook Joey won razend snel. Zo snel dat ik niets van de partij heb kunnen volgen. Ik zag alleen dat zijn tegenstander per ongeluk zijn koning om gooide en deze naast het bord belandde. Het duurde even voordat de koning weer terug in het spel kwam, maar daarna was het snel gedaan. Ondergetekende leek ook een makkelijke avond te hebben tot ik een bok schoot in onderstaande stelling:

Ik was even vergeten dat Pxc4 de loper op b2 dekt. Gelukkig zag ik Txb2 wel en na een onnauwkeurigheidje van mijn tegenstander won zwart toch nog eenvoudig. De partij van Jan duurde ook niet lang meer en met 4-0 winst gingen we met een brede glimlach weer naar huis.