Interne competitie Ronde 3

Natuurlijk waren alle partijen weer spannend vanavond en over vier partijen zijn wat leuke dingen te vermelden. Het moet wel leuk blijven natuurlijk, we stikken tenslotte niet van de Giri’s in onze club en zal het nivo van onze A-ouderlingen ook niet meer spectaculair beter worden, ook al giert af en toe de adrenaline door je keel.
Bijvoorbeeld bij de partij Marvin Jakobs-Ted van Eck, volgens Marvin achteraf “een fucking spannende partij”, een zware partij met flink hoog nivo. Volgens Ted was het “een bord vol penningen en aftrekschaak” en “een biertje drinken kwam er niet van”. In het eindspel allebei 3 pionnen, zwart een toren en wit een dreigend promoverende pion, gedekt door een paard. Bij zet 68 ging het pat en om 23.30 uur Ted aan het bier (REM).
Onze “nieuweling” Bart vanOosterhout speelde tegen Rob Verbeek, die zich al aardig begint vast te bijten in dit edele spel. Rob gaf stevig partij en de heren waren al een heel eind in het middenspel, toen twee witte, geschakelde torens op de voorlaatste rij de zwarte koning kwamen bedreigen en wat later ging het mat. Maarrr, Rob wordt elke week beter en dat kan ook niet anders, als je naar het behoorlijk hoge schaaknivo van zijn drie zoons kijkt! (1-0)
Ben Cartens speelde weer heel goed, ditmaal tegen André van de Laar. In het middenspel stond wit duidelijk beter en had een +-pion, maar André vond Ben’s verdediging achteraf toch “behoorlijk tochtig”. Het werd remise en prima gespeeld, Ben! (REM).
Nico Kloosterboer speelde tegen Hans Ravestein een zeer gecompliceerde partij, in het middenspel ging het lijken op een remisepartij, maar in het eindspel kwam Hans in tijdnood, ruilde snel zijn toren tegen een loper en …… No cure, no pay, no time, no play! (1-0).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *