RSGers, waar waren zij en wat deden zij deze zomer?

Bischofsgrün 2020

Ondanks Corona heb ik toch van 26 juni t/m 4 juli een (senioren-) toernooi gespeeld in Duitsland. In het hotel waar ik logeerde en speelde was een mondkapje verplicht volgens de regels van Bayern, en ook overal waar je binnen rond liep. In de speelzaal hoefde dat gelukkig niet, iedereen zat op meer dan 1.5 m afstand. het spelen ging ook een beetje anders dan we gewoon zijn:

– voor elke partij waren er twee tafels, zodat iedereen op 1.5 m van elkaar zat, en ook op 1.5 m van de andere spelers. Met 1.5 m tussen de spelers kun je dan ook geen handen schudden voor of na de partij.

Overigens heb je dan heel veel ruimte nodig, met 38 personen ging dat dan in een redelijk grote zaal (groter dan bij Merks of de Veestallen) maar net. Bij toernooien met veel deelnemers zal dat waarschijnlijk niet lukken. Eventueel kun je dan een voetbalstadion gebruiken, die zijn toch leeg. Wie zit er dan op penalty stip en wie staat er in de goal?

– iedereen had een ‘eigen’ bord en stukken, dat bord behield je dan het hele toernooi. Na elke ronde werd alles dan gedesinfecteerd.

– elke zet van de tegenstander moest je dan op je ‘eigen’ bord uitvoeren, met een klok in het midden. Soms werd de zet van de tegenstander weleens vergeten, dat heeft mij een 1/2 punt gekost. Met de regel dat als je een stuk van de tegenstander aanraakt, die dan ook moet slaan werd natuurlijk geen rekening gehouden.

Mijn toernooi resultaat was een beetje middelmatig, een valse start met een 1/2 uit 2, gevolgd door 3 overwinningen en eindigen met 3 maal remise en een verliespartij, kwam ik op 5 uit 9. Dat levert een paar punten rating verlies op, niet zo schokkend. Nog een winstpartij uit de derde ronde:

Ted