Roosendaalsch Schuif Genootschap

Het Roosendaalsch “SCHUIFGENOOTSCHAP” (quote Ted) heeft zijn naam weer eens eer aangedaan: twee partijen, die vrij voorspelbaar gewonnen werden (Victor-Patrick en Pieter-Rob) en vier remises (André-Marvin, Hans-Ben, Johan-Nico en Bart-Joey).
Een remise van Johan tegen Nico, waarbij Johan zijn zethand enigszins overspeelde. “Hij dacht even van die ouwe lul te gaan winnen, maar mooi nie” (quote Nico). En André vond zichzelf wat beter staan, edoch dit leverde geen winst op. En Joey schaakte prima tegen Bart.
Ted won in de nichtencompetitie van Ron, met 2 en aan het eind 3 pionnen voordeel kat in het bakkie. Als Ron ook weer moet gaan werken later op de avond zit hij natuurlijk ook niet echt geconcentreerd te schaken. Van die verrekte Ted win je ook niet zo gemakkelijk.
Prima van Patrick, dat hij 200 kilomater vanuit Almere naar Roosendaal komt om te schaken, terwijl in schaakclub West iemand zit, die vorig jaar bij onze onderlinge bijeenkomst (met RSG) de enige partij won, maar niet ook bij ons komt schaken, want hij vindt die 200 meter lopen toch een grote stap. Agorafobie waarschijnlijk. Oftewel pleinvrees.
Een beetje matjes vanavond. Slechts enkele matjes. Niet nodig om een aan een hartslagmeter gekoppeld polsbandje te dragen!
Maar 3 november a.s. zal het spannender zijn.
Pieter de Nijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *