Intern inhalen: 2 december 2014

Neven en nichten spelen niet meer, zoals u weet is het nu LBV-CUP:  Pieter de Nijs-Victor van Oosterhout: 1-0.

In de A-groep werden twee partijen gespeeld:  Ted van Eck-Frank Rockx: 1-0. Allebei nog 3 pionnen, Ted nog 24 minuten te gaan, Frank nog 3 (over werkdruk gesproken!), twee witte torens tegen een zwarte dame, nou, begin er maar aan. Ruil, ruil, druk, druk,  Suus een pion minder en toen was het sprookje uit. Hans Ravestein-Johan Goorden: 0-1. Hans deed “een soort routine-zet, die andersom had gemoeten” (quote Johan), daardoor verloor hij een kwaliteit en een pion. De benodigde loper heeft Hans nooit meer teruggewonnen.

In de B-groep werden ook twee partijen gespeeld:  Frans Jonkers-Bart van Oosterhout: 0-1. Frans was vanavond in zijn sas en behoorlijk op dreef. Hij ging zeer voortvarend van start en had blijkbaar besloten ook een spelletje “Pieter pesten” te doen. Ik speelde namelijk naast hem tegen Victor en zat gnuivend toe te kijken, hoe Frans te keer ging (als Frans won, was Pieter meteen gepromoveerd naar de A-groep). Al voor het middenspel won Frans een pion, de lichte stukken en dames vlogen vervolgens meteen van het bord, maar in het tactisch vervolg met ieder twee torens gaf Frans zomaar weer een pion weg, daarna nog een en tot overmaat van ramp ging hij ook nog zijn laatste toren (de laatste reddingsboei) afruilen. Dat was de goden (in dit geval Bart) verzoeken om te verliezen. Bedankt, Frans, leuk spelletje, hoor! Patrick Heijnen-Rob Verbeek: Remise. Beide heren speelden een leuke partij en in het middenspel stond Rob vreselijk goed en volgens zoon Martijn, die even kwam kijken “had je op 3.000 manieren kunnen winnen, Pa!”. Fijn, van je zoons moet je het hebben, maar dat het nog remise werd: een stijgende lijn, Rob!

ALLEMAAL BESTE WENSEN VOOR 2015!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *