Intern: 20 april 2015

A-groep:

André van de Laar – Johan Goorden: 0-1.

André heeft het naar eigen zeggen weggegeven, stond min of meer gewonnen, maar Johan speelt weer als vanouds, viel met een paard André’s toren aan, won kwaliteit en daarna nog 2 pionnen.

Frank Rockx – Jacques Smits: 1/2-1/2.

Deze partij is vorige week al vooruit gespeeld.

Marvin Jacobs – Ron Hofer: 1/2-1/2.

Mooie partij, Ron stond prima, had aan het eind 4 pionnen voor één stuk, maar moest gaan werken en bood remise aan. Ron is in vorm.

Bart van Oosterhout – Ted van Eck: 1-0.

Ted blunderde in het eindspel in gelijke stand en raakte zijn paard kwijt. Bart bleek achteraf wel bij twee opties toevallig de juiste keuze te hebben gemaakt, anders was hij meteen van het bord gemept.

B-groep:

Pierre Bol – Victor van Oosterhout: 1-0.

Victor heeft zich verkeerd afgemeld, dit moet bij Johan gebeuren (RSG is geen Pion). En Pierre kuierde te voet naar de trein, richting Essen.

Rob Verbeek – Hans Ravestein: 0-1.

Rob had naar eigen zeggen na zijn rochade een geweldige aanval, maar moest eerst noodgedwongen een loper weggeven en kon daarna zijn dame alleen nog redden door een toren te offeren.

Iets te veel materiaal, zei de commissaris.

Gefeliciteerd, OPA Hans!

Joey Wattimena – Frans Jonkers: 0-1.

Foei, Joey! Door af te ruilen kwam Frans voor te staan (hoe doe je dat??) en hij gaf dit voordeel niet meer uit handen. Joey is niet op dreef, maar Frans pakt weer stevig uit en komt in de hogere regionen terecht. Beware, beware!

Patrick Heijnen – Ben Cartens: 0-1.

In een Siciliaan met tegengestelde rochades kwam de zwarte aanval hard binnen, staan de twee promovendi Hans en Ben nog steeds op 100 % en wie gaat dit geweld nog een beetje indammen??

LBV-cup:

Pieter de Nijs – Nico Kloosterboer: 0-1.

Deze heren waren het laatst klaar, Nico vond het een zware “schuifpartij”, maar heeft zijn competitiegeld er toch weer ruimschoots uit!

Volgende week maandag DKR en wie graag wil oefenen met het 25 keer opzetten van juiste stukken op het juiste bord, U bent vanaf 15.30 uur van harte welkom in de Veestallen!

Uw materiaalcommissaris.