Intern (09-01-2017)

Iedereen de beste wensen nog voor 2017! Dat we nog vaak mogen schuiven van A naar B en vice versa! (dit gezegd als bonus voor de gewone schakers onder ons).

Gisteravond nog 3 interne partijen gespeeld:

A-groep:

Marvin Jacobs-André van de Laar: 0-1.

In een rustige opening kon zwart zijn stukken goed ontwikkelen. Door een aanval op de gefianchetteerde loper van zwart moest wit een dubbelpion op de koningsvleugel accepteren. In een poging dit op te lossen verloor wit een paard en zette André deze voorsprong vrij gemakkelijk om in winst en een derde plaats in eindstand A-groep.

Frank Rockx-Ron Hofer: 1-0.

Na deze langdurige, zware partij waren de heren “a total-loss” en nog nauwelijks in staat om een flink verhaal op papier te zetten. Suus won een loper tegen 2 pionnen en wist dit om te zetten in winst. Helaas niet genoeg  allemaal en beide heren degraderen naar een loodzware B-groep, die versterkt gaat worden met de 2 schaak-kanonnen Jacques Smits en Christ de Veth.

Frank Rockx-Marvin Jacobs: 0-1.

(Inhaal-partij vorige week).

B-groep:

Joey Wattimena-Ben Cartens: 0-1.

Op zet 21 forceerde Ben een doorbraak, maar Joey kwam toch beter te staan. Edoch Ben won onverwacht het eindspel. Deze ontegenzeglijk duidelijke analyse van de heren geeft aan, dat dit schaakseizoen voorbij is en Ben kampioen is geworden van de B-groep, Patrick 2e en Pieter 3e.

Voor de B-groep moet nog één partij gespeeld worden (Jan de Hartog-Joey Wattimena), maar die is niet meer van belang voor de indeling van het volgend seizoen.

Alle voortekenen wijzen erop, dat uit de A-groep 2 personen degraderen en uit de B-groep 3 personen promoveren.