Intern (16-01-2017)

In het schema wedstrijden van Tata op Chessbomb staan alle wedstrijden ingeboekt op 2016. Dus de wedstrijden die nog komen hebben vorig jaar reeds plaatsgevonden. Over schaak-nerds gesproken……. En Giri eindigde met 10 remises…….. Ondergetekende Pieter kan het nog beter: ik geef een gewonnen (?) eindspelgewoon weer weg.

De eerste wedstrijden van de nieuwe ronde eindigden als volgt:

A-groep:

Nico Kloosterboer-Marvin Jacobs: 1/2-1/2.

Gelijk opgaande partij met lange rokades. Eindspel dame, toren en 5 pionnen. Gevaarlijke mogelijkheden met allerlei tussenschaakjes, op de 7e rij met mogelijk mat. Marvin accepteert de aangeboden remise. In de analyse bleek dat terecht.

Pieter de Nijs-André van de Laar: 0-1.

Een doldrieste partij met wederzijdse mogelijkheden, waarbij André een pion won, maar Pieter kwam met een geweldig kwaliteitsoffer en creëerde een mat-aanval. André moest zijn dame offeren en leek te verliezen. Echter, in de tijdnoodfase trok hij alsnog aan het langste eind. En Pieter kreeg de prijs voor de beste partij deze avond.

Ted van Eck-Hans Ravestein: 1-0.

Hans verloor kansloos van Ted. Ted investeerde een pion in de opening, die Hans niet kende en zette hem vervolgens de hele partij onder druk, totdat hij bezweek. Hans’ loper op c8 en toren op a8 zijn de hele partij niet van hun plaats geweest. Chapeau, Ted!

B-groep:

Jan de Hertog-Ron Höfer: 0-1.

Jan verloor al vrij snel een loper voor 2 pionnen, waardoor hij ook nogal ingeklemd kwam te staan. Daarna kreeg hij ook nog een vork aan de broek, die een dame opleverde.

Pierre Bol-Jacques Smits: 0-1.

Een Italiaanse partij, die zich langzaam en volkomen gelijk ontwikkelde. Maar zwart slaagde in meer druk op de witte stelling en won een loper, waarmee het pleit was beslecht.

Rob Verbeek-Frank Rockx: 0-1.

Rob kwam heel slecht uit de opening, liet zich meeslepen in het hoge speeltempo van Frank en in de 4e zet won Frank al een paard met een pion-vork. Rob probeerde nog een aanval met dame en loper op Frank’s koning, maar Frank zag het onheil en won nog 2 pionnen. Dit was einde verhaal.

Bart van Oosterhout-Christ de Veth: 0-1.

Passief spel van wit. Bart verliest een belangrijke centrum-pion (een leuke tussen-zet van zwart). Verliest daarna ook nog een stuk en het einde is daar……

Alle nieuwkomers in de B-groep hebben gewonnen. Dit zijn zware jongens, hoor!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.