Frans Jonkers wint twee keer.

Oh wat kan een overwinning een mens gelukkig maken. De 4de ronde van de zaterdagcompetitie van Team RSG 1 was tegen de Vughtse Toren 2. Uitslag 6 – 2, dit in tegenstelling tot de vermelde uitslag op de NBSB site, jullie Teamcaptain was in de war, want hij realiseerde zich dat hij opgegeven had in een betere stelling, maar daarover later meer.

Er waren deze week wat mails naar de heren gegaan dat we om 12.00 uur zouden beginnen, maar het is tegen dovemansoren en cultuurbarbaren. “Nou dacht ik toch dat ik hier om 13.00 uur moest zijn?” We waren om 12.13 uur compleet. Zekerheidje was als laatste binnen, hij speelde tegen un neef van Roy Donders, een Boedapester gambietje, en was als eerste klaar, en ook weer snel weg.

Supersub zaterdag was Frans Jonkers. Frans had zijn opstelling verdiend aan de goede resultaten die hij behaalde de laatste weken en met zijn vertoonde spel. Won hij op het DKR nog gedecideerd van Ron Höfer, en nu een partij in de 3de klasse A tegen Hr. Koot.

Tijdens die partij ging de telefoon van Hr. Koot. Volgens de geldende regels van de NBSB had de Teamcaptain deze partij kunnen claimen. De stelling op het bord, had een reden kunnen zijn dit te overwegen, Frans stond een Dame tegen een Paard achter, en iedereeen wees naar dhr Koot als schuldige. De wedstrijleider annex teamcaptain deed het incident af met een, “wie wil er nou op zo’n manier winnen”, en beschouwde het incident daarmee afgedaan en voor Team RSG 1 te hebben gesproken. Frans, zoals het een Genoot van de eerste uren betaamt, kromde zijn brede rug en ging er eens goed voor zitten. Ondanks de materiële achterstand zette hij zijn tegenstander mat en nodigde iedereen uit om mee naar het casino te gaan. Vrolijke Frans kon zijn geluk niet op en liet iedereen zijn gewonnen partij zien. Vandaar voor de Genoten en anderen die er niet bij waren, deze partij.

Christ stond slecht, een pion achter en verschrikkelijk passief, het was zo’n partij die je, in gedachten, al 40 keer hebt opgegeven maar je speelt door voor het team en ineens krijg je kansen. Christ won een stuk, met een kleine combinatie, en stond ineens beter, geschrokken door de geboden kansen verzuimde hij het voordeel in winst om te zetten, we komen in de partij bij de 32ste zet van zwart.

Marc won soepeltjes, de Suus won snel een stuk en de partij, Hans speelde, om de winst veilig te stellen,  remise en Arco kreeg een remise aanbod en nam dat na overleg aan. Ted won overtuigend. Uitslag RSG 1 – De Vughtse Toren 2: 6-2.

De Teamcaptain is zeer tevreden over de resultaten van Team RSG 1, tot nu  toe, en wenst iedereen een prettige Kerst en een plezierige jaarwisseling. Heren tot de volgende ronde in februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *