Stefan Colijn terug in top-drie

Tijdens de derde ronde van het Districtskampioenschap Schaken (DKR) keerde zesvoudig winnaar Stefan Colijn terug in de top-drie na winst op Nico Kloosterboer. Hij speelde zijn partij op bord vier omdat hij, na het opnemen van een bye in ronde twee, was gezakt naar de zevende plaats op de ranglijst.

Hij moet overigens de derde plaats delen met Jan Schuurmans, Ted van Eck en Oliver de Hert die evenveel wedstrijdpunten hebben. Colijn passeerde onder andere Marc Naalden, die van Ivo Kok verloor en Niek Oostvogels, die zich op het eerste bord kranig weerde tegen Alik Tikranian maar na bijna drie uur schaken toch het onderspit dolf. Knap was op het tweede bord ook de remise van Oliver de Hert tegen Jan Schuurmans. Oliver de Hert blijft hierdoor volledig in de race voor een top-drie eindklassering. Bij de schakers die niet meedoen voor een top-drie klassering, en zich moeten richten op een ratingprijs, leverde Hans Ravestein een opvallende prestatie door een remise tegen de enige Belgische deelnemer Wesley Carmans. Ook de overwinning van Hans Otten op Marvin Jacobs mag verrassend worden genoemd. Jacobs heeft immers bijna 300 ratingpunten meer dan zijn opponent van schaakvereniging Eeuwig Schaak uit Rucphen. Met een dertiende plaats is Otten de hoogst geklasseerde schaker van zijn club. In de kelder van het klassement verraste Frans Jonkers met een overwinning op Ron Höfer. Jonkers heeft nu anderhalf wedstrijdpunt. Hij steeg van de 31e naar de 22e plaats op de ranglijst.

Zaterdagcompetitie
Voorafgaand aan de derde ronde van het DKR speelde het zaterdagteam van de Roosendaalsche Schaakgenoten ook zijn derde ronde tegen Staunton uit Etten-Leur. De formatie van Christ de Veth won ruim: 7½-½ en dat terwijl eigenlijk een maximale bordscore mogelijk was. De remise van Pierre Bol op het laatste bord was onnodig. Door een foute stukkeuze na promotie ontstond er een patstelling en dat leverde het halve puntje voor Staunton op. RSG verstevigde door deze overwinning de koppositie in de derde klasse. Ook met bordpunten houden de Genoten de concurrentie ver achter zich.

DKR uitslagen derde ronde:
Niek Oostvogels-Alik Tikranian 0-1, Oliver de Hert-Jan Schuurmans ½-½, Ivo Kok-Marc Naalden 1-0, Nico Kloosterboer-Stefan Colijn 0-1, Ted van Eck-Thijs Matthijsse 1-0, Erik van Elven-Christ de Veth 1-0, Wesley Carmans-Hans Ravestein ½-½, Henrey Groenveld-Patrick Heijnen 1-0, Marvin Jacobs-Hans Otten 0-1, Gerard Snoeijs-André van de Laar 0-1, Jacques Smits-Ger IJzermans 1-0, Rob Verbeek-Daniël Koopman 0-1, Ron Höfer-Frans Jonkers 0-1, Adrie Domen-Pieter de Nijs ½-½, Ben Seleski-Pierre Bol 1-0.

Stand: 1. Alik Tikranian 3-3, 2. Ivo Kok 3-3, 3. Stefan Colijn 3-2½, 4. Jan Schuurmans 3-2½, 5. Ted van Eck 3-2½, 6. Oliver de Hert 3-2½, 7. Niek Oostvogels 3-2, 8. Erik van Elven 3-2, 9. Marc Naalden 3-2, 10. Henry Groenveld 10-2, 11. André van de Laar 3-2, 12. Piet Bruys 3-2, 13. Hans Otten 3-2, 14. Wesley Carmans 3-1½, 15. Thijs Matthijsse 3-1½, 16. Nico Kloosterboer 3-1½, 17. Christ de Veth 3-1½, 18. Jacques Smits 3-1½, 19. Daniël Koopman 3-1½, 20. Hans Ravestein 3-1½, 21. Joey Wattimena 3-1½, 22.Frans Jonkers 3-1½, 23.Arco Schumacher 3-1, 24.Jan van den Berg 3-1, 25.Marvin Jacobs 3-1, 26.Adrie Domen 3-1, 27.Ben Cartens 3-1, 28.Patrick Heijnen 3-1, 29.Gerard Snoeijs 3-1, 30.Ben Seleski 3-1, 31. Jan den Hertog 3-1, 32. Ron Höfer 3-½, 33.Ger IJzermans 3-½, 34.Pieter de Nijs 3-½, 35.Rob Verbeek 3-½, 36.Pierre Bol 3-0.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *