Opnieuw winst voor A-team

Het A-team van de Roosendaalsche Schaakgenoten is ook na de vierde ronde van de avondcompetitie nog ongeslagen. De formatie van Marc Naalden won met 2½-1½ van BSV en is met de Pion leider in de eerste klasse A1.

Ook RSG-C haalde na de zege op de Pion-D nu ook tegen Stukkenjagers-E de volle buit binnen. Het veteranenteam van Hans Ravestein won eveneens met 2½-1½. Na een zwakke start is RSG-C nu in de tweede klasse B2 gestegen naar een gedeelde derde plaats met DSC-C. De achterstand op Staunton en de Baronie bedraagt slechts een punt. Alleen RSG-B vertoeft, na het vertrek van Johan Goorden en het doorschuiven van Marvin Jacobs naar het A-team, in zwaar water. Omdat ook Martijn Verbeek voor ronde vier niet beschikbaar was, werd het team gecompleteerd met Ted van Eck en Pierre Bol. Van Eck, al enkele jaren de grootste troef van de Schaakgenoten, presteert dit seizoen echter zeer wisselvallig en hij ging op het eerste bord tegen Rob Hopman onderuit. Ook Ron Höfer redde het op het tweede bord niet. De remise van teamcaptain Joey Wattimena op het derde bord tegen Henk van Houten was, na een ommekeer halverwege de partij in het voordeel van de Bergse schaker, het maximaal haalbare. Alleen Pierre Bol flikte op het laatste bord het kunstje dat hij twee jaar geleden ook voor elkaar kreeg. Als enige van het B-team mocht hij na afloop zijn broodje beleggen met krabsalade na winst op Alexander van ’t Hoff.
Van RSG-A verloor niemand. Erik van Elven, Marvin Jacobs en Arco Schumacher sleepten een remise in de wacht. Winterkampioen en teamcaptain Marc Naalden, de schaker in vorm bij RSG, maakte op het tweede bord korte metten met Piet Bruys en hiermee bezorgde hij zijn team de twee matchpunten.
RSG-C startte met verlies van Ben Cartens op het vierde bord en winst van André van de Laar op bord een. Frank Rockx en Jacques Smits moesten daarom nog anderhalf punt in de wacht slepen om hun team de volle twee matchpunten te bezorgen. Rockx deed op het tweede bord wat, gezien het enorme verschil in rating, ook van hem verwacht mocht worden. Hij versloeg René Davidse. De partij tussen Jacques Smits en Wil Wouts duurde het langst. Uiteindelijk bleek er voor Wouts geen eer meer te behalen en beiden kwamen remise overeen.

Uitslagen eerste klasse A1:
RSG-A – BSV-A 2½-1½
Erik van Elven-André van der Graaf ½-½, Marc Naalden-Piet Bruys 1-0, Marvin Jacobs-Laurens Quinten ½-½, Arco Schumacher-Pieter-Jan Demmers ½-½.

Tweede klasse A2:
RSG-B – BSV-B 1½-2½
Ted van Eck-Rob Hopman-Beer 0-1, Ron Höfer-René Punt 0-1, Joey Wattimena-Henk van Houten ½-½, Pierre Bol-Alexander van ’t Hoff 1-0.

Tweede klasse B2:
RSG-C – Stukkenjagers-E 2½-1½
André van de Laar-Cees Zoontjens 1-0, Frank Rockx-René Davidse 1-0, Jacques Smits-Wil Wouts ½-½, Ben Cartens-Bjoern Hofmans 0-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *