RSG A -BSV A 2 ½ – 1 ½

En alwéér een overwinning. Beste teamgenoten, dit gaat niet goed zo. We zijn in rap tempo op weg om volgend jaar de risee van de hoofdklasse te worden. De Eddy the Eagle van het Brabantste schaak. Lekker 70 minuten met zijn vieren in de auto, op een koude regenachtige novemberavond in 2018, op naar Helmond of Veldhoven, waar vier van die net-niet -fidemeesters je zitten op te wachten, met hun lelijke koppen, zachte G en ratingoverwicht. Na 2 uurtjes, want veel langer zal het niet duren, weer terug naar Roosendaal met vier nullen. Ondertussen, is er natuurlijk ingebroken in je auto, want dat doen ze daar, sta je uren in de kou op de politie te wachten….
En natuurlijk 9 ronden i.p.v. 7 want die gifbeker gaat leeg tot de laatste druppel.
Serieus, is dat wat jullie willen?
Handhaving was de doelstelling! Voor de volgende rondes geldt: Bezint eer ge wint! Voortaan mag een winnend offer alleen nog uitgevoerd worden na consultatie van de teamleider, zodat ik het tijdig kan verbieden. En met remise aannemen is ook nog nooit een partij verloren, dus gewoon doorspelen.

Maar we stegen dus weer boven onszelf uit tegen BSV: Erik weerlegde het koningsgambiet van Andre van de Graaf keurig volgens het boekje ( deel 3 uit de reeks van Euwe, gekregen voor zijn heilige communie in 1975, tevens het laatste schaakboek dat hij ooit bekeken heeft), moest kennelijk diep in zijn geheugen graven, want veel tijd ging verloren, en koos tenslotte maar voor remise in goede stelling. Ikzelf kon tegen Piet Bruijs een sterke aanval afronden met een correct paardoffer op g6. Marvin stond met zwart in een Pirc-structuur een beetje beter, maar nam met het oog op de standen op de andere borden, remise aan. En Arco had ook een prettig plusje, wat uiteindelijk net niet genoeg bleek. Remise dus.

One thought on “RSG A -BSV A 2 ½ – 1 ½

  1. Pieter de Nijs

    volgend seizoen de A-groep verplaatsen naar een nieuwe D-groep
    kunnen we lekker twee keer meteen promoveren, voordat hetzelfde Oostbrabantse Fide-gedoe weer een aanvang neemt bij die lelijke half-Limburgers
    en mag ik dan ook lekker meedoen ? Gaaf!
    Pieter de Nijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *