Rapidschaak (25-04-2016)

Rapidschaak, 8 deelnemers en 5 minuten op de klok, begin er maar aan. Bier bestellen was geen tijd voor, de stukken vlogen door de zaal, de helft van de deelnemers ging door de klok, mijn buurman drukte af en toe op mijn klok, ik sloeg een stuk en zette toen ook maar even mijn eigen koning van het bord. Waarop mijn tegenstander mij in opperste verbazing meedeelde, dat schaken bedoeld was om de KONING mat te zetten, kortom, rapidschaak is een schaakonderdeel, dat niet helemaal aan mij is besteed en dat is te zien aan de uitslag. Gaandeweg kwam ik er gelukkig achter, dat snel zetten toch wel behoorlijk wat extra tijd oplevert en toen ging het allemaal een stukje beter. Het was buiten gemeen koud en binnen buitengewoon gezellig. Ted van Eck heeft met dit type schaak geen enkele moeite, ook niet met de klok en had derhalve verreweg de beste score.

  1. Ted van Eck – 6.1/2 pnt
  2. Hans Ravestein – 5 pnt
  3. AndrĂ© van de Laar – 5 pnt
  4. Nico Kloosterboer – 3.1/2 pnt
  5. Patrick Heijnen – 3 pnt
  6. Pieter de Nijs – 3 pnt
  7. Jan de Hartog – 1.1/2 pnt
  8. Rob Verbeek – 1/2 pnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.