Intern (12-09-2016)

De eerste interne confrontatie RSG op 12 september, 2016. Een graadje of 25 buiten in de serre van de Veestallen, gekker kan ut nie worre! Er werd veel gewonnen vanavond en weinig gekletst. De meeste matadors stelden blijkbaar belang in een positieve uitkomst en vijf stieren werden geveld.

A-groep:

Ron Hofer – André van de Laar: 0-1.

Eind vorig seizoen slaagde Ron er nog in om remise te halen tegen die stugge André, maar dit keer had André het iets betere eindspel en dat is aan hem wel toevertrouwd.

Hans Ravestein – Nico Kloosterboer: 0-1.

Om half twaalf stond 3/4 van de stukken nog op het bord, alsof zij van plan waren er nu eens echt aan te beginnen, met een geraffineerd pionnetje voor zwart. Maar de gesel van Kalmthout, een schier onverslaanbare mammoet, zo lijkt het, sloeg weer toe met een hele gemene schaak op A7. En Hans mocht eraan geloven.

Frank Rocks – Ted van Eck: 0-1.

Frank opende fout en na de derde zet ging het eigenlijk al mis. Tja, Ted eet je dan op zijn gemakkie langzaam op.

Marc Naalden – Marvin Jacobs: 1-0.

Zo, eindelijk eens een witte gewonnen partij. Marc had een goede loper tegen een slecht paard en om de kansen te keren speelde Marvin een iets te woest f5.

 

B-groep:

Ben Cartens – Bart van Oosterhout: 1/2-1/2.

De enige remise-partij vanavond. Ben speelde huiveringwekkend goed, maar de bezonken wijsheid van de zwartspeler kreeg ondanks een vliegende tijdnood toch de nodige dreigingen gepareerd.

Pieter de Nijs – Jan den Hertog: 1-0.

Het eerste competitie-schaakjaar voor Jan, die pas enkele jaren schaakt en ook nog bezig is te leren hoe de zetten te noteren, stak stug en stevig van wal tegen Pieter, die er zijn gemak van nam en uiteindelijk finaal verloren kwam te staan in het middenspel. Gelukkig voor Pieter doemde er in het eindspel nog een mooie vork op en dankzij de gretigheid van Jan om een wellicht promoverende pion te verschalken bleef daar over een schaak op de koning en de verschalkende toren, die van het bord verdween. Zo, komen we weer goed weg!