Intern (19-09-2016)

Gisteravond werd niets met zwart gewonnen, er werden 6 partijen gespeeld.

A-groep:

Marvin Jacobs – Nico Kloosterboer: 1-0

Twee stugge, degelijke schakers tegenover elkaar. Om 22.00 uur waren aan elke kant 1 Paard en 1 pion van het bord. Als laatste eenzame spelers bleven zij tegen middernacht achter in een gelijke eindstand, maar Nico’s klok blies toen zijn verhaaltje uit.

André van de Laar – Hans Ravestein: 1/2 – 1/2.

André dacht een geweldige zet te doen en als een triomfator deed hij dit ook, een enorme penning, maar Hans sloeg het pennende stuk gewoon met zijn Dame EN bood meteen daarna remise aan, want hij had niet gezien, dat hij een stuk meer had. Sterker nog, hij had zijn eigen briljante zet nog niet gezien! André nam die remise natuurlijk meteen aan ……… Dit alles biedt perspectieven voor wat mindere schakers in de B-groep, die straks veel gemakkelijker in de A-groep gaan blijven hangen. Geleidelijk aan gaan we de A-groep dan omdopen tot Alzheimer-groep.

Ted van Eck – Ron Hofer: 1-0.

Een foute opening van Ron bij de 5e zet en na een uurtje spel was de partij klaar.  Ron heeft het ook veel te druk op zijn werk om zich ’s avonds nog fatsoenlijk te kunnen concentreren. Hij is helemaal niet gefocust op het schaken, en een mens kan geen twee levens tegelijk leiden …..

B-groep:

Ben Cartens – Jan den Hartog: 1-0.

Dit was bijna een kopie van de partij van Pieter vorige week tegen Jan den Hartog: Ben stopte al zijn inventiviteit in zijn partij, maar kwam desondanks tegen het eindspel toch verloren te staan en hier en daar passeerde ook weer een vorkje en dit kostte Jan voor de tweede keer de kop en de pot.

Bart van Oosterhout – Pierre Bol: 1-0.

Ook een stugge, degelijke, volhardende speler, die Bart en naar eigen zeggen speelde Pierre de opening iets te aanvallend en te ruig, maar daar weet Bart wel raad mee.

Pieter de Nijs – Rob Verbeek: 1-0.

Rob speelde een heel aardige pot, maar Pieter kon toch ook in deze partij weer de vork van vorige week tegen Jan herhalen: toren eraf, partij gewonnen, maar wel ook de hele partij iets beter gestaan.