BSV A – RSG A

De eerste ronde van een nieuw seizoen. Dezelfde spelers als vorig jaar, maar toch een ander team. Dit seizoen hebben wij het voorrecht om RSG A te zijn. De vraag was natuurlijk of we verder zouden gaan waar RSG A was gebleven, goed spelen en veel winnen.
Eerste ronde tegen BSV A. Alles leek goed te gaan, tot bij Erik een pion verloren zag gaan. Erik van Elven speelde tegen Oliver de Hert. En Oliver weet vaak het kleinste voordeel uit te buiten. Ondertussen was Marc Naalden in de problemen gekomen tegen René Punt. Bij een afruil had Marc een tussenzet gemist, waardoor hij plots een kwaliteit achterstond. Het volle punt ging al snel naar Punt. Oliver had kort daarna de buit binnengehaald. 2-0 achterstand.
Joris zat keurig te spelen en kwam goed te staan. Maar het speeltempo is anders dan hij gewend is en komt in tijdsnood. En dan gaat het vaak mis. Hij liet zijn tegenstander, Henry Groenveld, zonder pardon binnenkomen. Het halve geluk bleek Joris aan zijn zijde. Henry had de foute zetten van Joris in tijdsnood kunnen afstraffen, maar deed dat niet. 2½ – ½.
Op het laatste bord speelde teamcaptain Frank Lambregts, tegen Bas van der Putte. Snel dames afruilen en tactisch een betere stelling neerzetten, dat is het makkelijkst. Zo geschiedde, maar Frank liet Bas in het eindspel nog terugkomen. Maar Bas koos voor het verkeerde idee waardoor Frank alsnog beter stond. Nadat Frank met zijn vrijpion kon gaan lopen, was het punt snel binnen. Eindstand helaas 2½ – 1½, dat zal beter moeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *