BSV B – RSG B

De nieuwe speellocatie van BSV is in de Dependance van RSG (!) ‘t Rijks. Spelen we toch een beetje thuis. Voor Joey en Marvin was het sowieso een thuiswedstrijd. Op bord één nam Johan Goorden het op tegen Piet Bruys. Hoewel beide spelers al heel wat jaartjes meedraaien was dit de eerste keer dat ze de degens kruisten. Johan had geen zin in een rustige partij en trok meteen met 9.h4 ten aanval op de korte rochade stelling. Piet nam de uitdaging aan en offerde direct een pion en kreeg daar goed tegenspel voor terug. Zie diagram.

De laatste zetten waren in gierende tijdnood van zwart, vandaar. Dit is de reden waarom Ted gruwelt van dit speeltempo. Ook op bord twee was er een tijdnood duel. Hier moest er zelfs gereconstrueerd worden. Martijn speelde met zwart zijn vertrouwde Caro Kann, tegen Robert Kunst. Robert maakte de stelling zo complex dat beide spelers zeeën van tijd nodig hadden. De wedstrijdleiding (Pieter-Jan Demmers en Oliver de Hert) hielden keurig de gespeelde zetten bij. Helaas voor wit werd de veertigste zet niet gehaald en stonden we 2-0 voor. Kort daarna of er voor moest Marvin zich gewonnen geven. Ergens had hij zijn paard in laten sluiten. Dat krijg je als je de zwarte leeuw voorgeschoteld krijgt. Zo had Pieter-Jan zijn revanche van twee jaar geleden, toen hij zich mat liet zetten in een (gewonnen?) eindspel.

Nu was het aan Joey om de winst binnen te halen. Zijn tegenstander Alexander van ’t Hoff (ja die van de krabsalade), gaf zich niet zo maar gewonnen. Met wit had hij Joey behoorlijk onder druk gezet. Dit resulteerde in pionwinst. Later kon Joey de pion weer terug winnen. Het paardeneindspel was inmiddels gewonnen voor Joey, maar er moest nauwkeurig gespeeld worden. Joey trapte niet in de pat val en zette zijn tegenstander keurig mat. Een hele mooie partij en meteen ook winst voor het B team. We kregen van Ron direct felicitaties uit America.

Daarna hebben we de overwinning gevierd in de Veestallen, want op het ’t Rijks was er helaas geen bier.

Avond A2; Ronde: 1; Datum: vr 2016-09-30
1. Piet Bruys – Johan Goorden 0-1
2. Robert Kunst – Martijn Verbeek 0-1
3. Pieter-Jan Demmers – Marvin Jacobs 1-0
4. Alexander van ’t Hoff – Joey Wattimena 0-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.