Intern (10-10-2016)

A-groep:

Marc Naalden – Hans Ravestein: 1/2-1/2.

Hans stond straal gewonnen in deze partij, maar omdat hij tegen een dergelijke “grootmacht” moest opboksen en verwachtte, dat Marc in het vervolg van de partij weer zo’n gemene, sluwe grootmeester-streek uit de hoge pet zou toveren, bood Hans bescheiden, welhaast bedeesd remise aan, hetgeen door Marc meteen “als een heer” werd aangenomen. Over gambieten gesproken …….

Ted van Eck – Nico Kloosterboer : 1-0.

Deze partij valt samen te vatten in de enorme volzin, dat Nico in mindere stelling door de klok ging. En Ted lijkt zo aardig op weg om voor de zoveelste keer weer eens clubkampioen te worden. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit! (uw verslaggever is een weekje met 3 vrouwen naar Sevilla geweest en neigt er nu sterk naar om in te treden).

B-groep:

Patrick Heijnen – Joey Wattimena : 1-0.

Joey vond het op een gegeven moment tijd om eerst maar eens te gaan rokeren, maar dacht daarbij even niet aan de positie van de Dame, die meteen door Patrick werd opgepeuzeld. En de rest was een “peuzelschilletje”.

Rob Verbeek – Ben Cartens : 0-1.

Tot de 15e zet ging de partij gelijk op, maar toen verspeelde Rob zijn paard.

Jan de Hartog – Bart van Oosterhout : 0-1.

Jan kwam goed uit de opening, maar Bart kreeg toch allengs materiaal-voordeel.

Pieter de Nijs – Pierre Bol : 1-0.

Pierre begint steeds beter te spelen en kwam beter uit de opening met een vrijpion, die doorschoof naar d4 en twee torens in lijn om de pion naar promotie te begeleiden. Helaas, Pieter blokkeerde dit plannetje met een loper, die heel laat actief werd en kon toen pionnetjes gaan snoepen. Uiteindelijk een totaal gewonnen eindspel, dat wel 60 zetten nodig had en Nico tot middernacht liet wachten alvorens met zijn maatje terug te keren naar het Vlaamse achterland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.