Rochade A – RSG A

Wedstrijd nummer twee van het seizoen bracht ons naar een zaaltje in Tilburg. Rustig en ruim voor de acht borden die er waren opgesteld, er werd immers ook door Rochade B gespeeld. Maar hoe brachten wij het er van af?
Als eerste was invaller Martijn klaar. Al snel had Martijn de overhand genomen in de opening en na een zet of 10 ontstond er een hele vervelende penning voor zijn tegenstander, wat Martijn hoe dan ook materiaal zou opleveren. Het eerste punt was dus binnen.
Als tweede als Marc klaar, spelend op bord drie ditmaal. Een zee van ruimte op de koningsvleugel bracht Marc in het voordeel en nadat hij de koning van zijn tegenstander bloot had gelegd, duurde het niet lang voor ook hier een penning het definitieve einde betekende voor de partij. Marc mocht nog wel mat zetten.
2-0 voor, een remise was voldoende voor de volle matchpunten en dat moest op de bovenste borden gaan gebeuren. Allereerst bord 1, waar onze captain Frank had plaatsgenomen. Het leek prima te gaan, een eindspel met twee paarden tegen twee lopers leek op het bord te komen. Maar plots ging het mis voor Frank. Uitschakelen van de verdediging van een van de paarden, kostte een stuk en de partij.
Erik speelde op het tweede bord de eerste 14 zetten exact hetzelfde als zijn tegenstander. Spiegelen heet dat, maar dat kan alleen zolang er niet geslagen wordt of schaak gezet wordt. Zijn tegenstander koos voor een koningsaanval, had vervolgens het verkeerde plan en ging toen over de d-lijn spelen. Erik verdedigde het allemaal en kwam zelfs beter te staan. In tijdnood ging het echter toch mis. Een toren van Erik was misplaatst en daardoor kwam nog één venijnig trucje in de stelling. Daar wist zijn tegenstander gebruik van te maken.
Eindstand: 2-2

Rochade A (1886) RSG A (1804) 2-2

1. Rick Zegveld (1995) – Frank Lambregts (1819) 1-0
2. Jan Douwes (1996) – Erik van Elven (1847) 1-0
3. Richard Schellekens (1862) – Mark Naalden (1774) 0-1
4. Feico Drost (1690) – Martijn Verbeek (1775) 0-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *