Intern (09-11-2016)

Verslag van Rob Verbeek over afgelopen woensdag, met 3 inhaalpartijen en match André-Suus van 5 december vooruitgespeeld.

In een boordevolle Veestallen met Kaaise Keu-biljarters, een wandelende bejaardenclub “de Blote Voeten” en een repeterende Carnavalsband probeerden de schakers van RSG zich in het rokershol te handhaven.

A-groep:

Ron Hofer-Marc Naalden:  1/2-1/2.

In het begin van de partij maakte Marc een fout en won Ron een kwaliteit. maar Ron was bang voor een gifslangetje onder het bord. Enkele zetten later ging Ron zelf in de fout, maar Marc zag uiteindelijk geen winstkansen en beide heren kwamen remise overeen.

André van de Laar-Suus Rockx:  1/2-1/2.

Heftige partij met veel stof tot napraten en analyseren. Volgens sommige toeschouwers had Suus de beste winstkansen, maar na anderhalf uur discussie was hier nog geen duidelijkheid over. Gelukkig is de remise niet van invloed op André’s rating.

B-groep:

Rob Verbeek-Patrick Heijnen: 0-1.

Patrick is duidelijk de man in vorm. Hij koos er al snel voor om twee stukken te ruilen en Rob mocht zonder Lopers verder. Na een foute Paard-zet van Rob kon hij met aftrekschaak zowel dit Paard als de Dame aanvallen en slachtte hij Rob in amper 33 zetten langzaam en gestadig af. Onze nieuwe (Veni-Vidi-Vichi)-Trump staat nu bovenaan en smacht ernaar om na de Kerst in de A-groep Ted en Marc van het bord te gaan vegen.

Pierre Bol-Joey Wattimena: 1-0.

Tegen “Krabbenkiller” Pierre heeft een krab geen schijn van kans tegen die scherpe schaakblik van “onze Zuiderbuur met de twee borden”. Geen notatie hier, dus analyseren achteraf een beetje moeilijk. Maar door een open diagonaal zorgde de Krabbenkiller voor serieuze dreigingen en met een open G-lijn erbij met twee geschakelde Torens was dit de doodssteek voor onze sympathieke Bergenaar.

One thought on “Intern (09-11-2016)

  1. André van de Laar

    Er was geen enkele toeschouwer, die vond dat Suus de beste winstkansen had. In de eindstelling (eeuwig schaak) kon alleen wit anders voortzetten. Deze voortzetting bleek voor mij gewonnen, maar ik durfde het risico niet te nemen en besloot genoegen te nemen met een remise door eeuwig schaak. Wel had Suus eerder in de partij door twee zetten om te draaien een betere voortzetting, maar ook deze bood geen directe winstkansen. Helaas is de remise niet van invloed op mijn rating want omdat Suus tegenwoordig een hogere rating heeft dan ik zou ik er zelfs op vooruit gegaan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *