RSG A – KiNG B

Maandag 14 november kregen we SG KiNG B op bezoek. SG KiNG is een club die mede-opgericht is door de bij ons goed bekende Bo de Veth. Bo is tevens teamleider van het B-team. Wat bleek echter, het B-team van SG KiNG had ook zo maar RSG A kunnen zijn. RSG KiNG kwam opdagen met invaller FM Stefan Colijn, vorig seizoen nog uitkomend voor RSG. Het zou dus lastig worden op de bovenste borden.
Dat bleek dan ook snel. Onze teamcaptain, Frank Lambregts, werd al snel onder druk gezet door Stefan. Een opstormende a-pion van de witspeler zorgde voor moeilijkheden bij Frank die achteruit moest gaan schaken. Om onder de druk uit te komen, probeerde Frank het centrum aan te tasten, maar dat mocht niet baten. Een matdreiging zorgde voor stukverlies en daarmee de partij.
Ondertussen was Marc Naalden goed uit de startblokken gekomen met de zwarte stukken tegen Rob Haast in een Siciliaanse variant. Ondergetekende zag enkele stukken van Marc de koningsstelling van Rob binnengaan en die koningsaanval sloeg door. Daarmee kwam de stand weer gelijk.
Joris Kok mocht het met wit op te nemen tegen Bo de Veth. Joris is in de vorm van zijn leven, met 12 partijen ongeslagen achterelkaar. Werd het nummer 13? Bo besloot voor een rustige opzet en Joris vond het ook goed om niet al te gek te doen op het bord. Nadat er wat stukken waren afgeruild, zagen ze dan ook geen opties om voor de winst te gaan. Joris wist dus zijn 13e partij achtereen niet te verliezen.
Helaas ging het toen mis. Op het vierde bord was Erik van Elven goed komen te staan tegen Jelle Mathieu. Erik had wat pionnetjes gewonnen en leek af te gaan op de winst. Jelle had echter nog een truc achter de hand. Een dubbele aanval werd gemist door Erik en daardoor glipte de winst uit zijn handen. Achteraf bleek het de winst van de match te zijn en dat maakte het extra zuur.
Volgende ronde mogen we het proberen tegen De Pion B. Dat is dus een Roosendaals onderonsje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.