Intern (14-12-2016)

Sommige mensen moeten nog 3 partijen spelen en het is de bedoeling, dat je je LAATSTE partij op 9 januari speelt.

Er werden gisteravond 6 partijen gespeeld, met als handicap een Seniele Carnavalsband op de achtergrond (geen Schaak-Club).

A-groep:

Ted van Eck-Marc Naalden: 1/2-1/2.

Een schitterende partij, ik voelde de vochtige adrenaline bij mijn buren. Het begon met “piano” Italiaans (langzaam), maar al spoedig werd het “fuoco”, behoorlijk vurig dus. De vlam sloeg in de pan, toen Marc een paard offerde op h2 en totale chaos volgde. Ted kwam met de geniale zet Lh5, onderbrak uiteindelijk die aanval en er werd remise overeengekomen in gewonnen stelling voor Ted. Zie bericht leuk potje voor de partij.

Nico Kloosterboer-Ron Hofer: 1-0.

D4-Lf4, Ron valt aan op de koningsvleugel, zet niet echt door en Nico nam het initiatief vervolgens over, zette met een loper Ron’s dame in de penning, Ron verloor een paard en gaf een tijdje later op.

Hans Ravestein-Marvin Jacobs: 1/2-1/2.

De partij van Hans tegen Marvin is niet echt uit zijn evenwicht geweest. Fritz vond achteraf een paar mindere paardzetten door beide spelers. Marvin had een lucratief eindspel kunnen spelen, immers, hij had een uur meer kloktijd, maar de partij werd remise.

 

B-groep:

Pierre Bol-Jan de Hertog: 1-0.

Jan moest van zijn vrouw vroeg thuis zijn, hij verloor een stuk en toen stond ineens een andere Witte Dame bij hem binnen, te weten op zijn bord.

Bart van Oosterhout-Rob Verbeek: 1/2-1/2.

Na een standaard-opening kiest Bart voor het ruilen van een loper en een pion en Rob komt aanvallend beter te staan, Bart moet verdedigen, maar slaat met dame terug, wint een pion, maar kon door de goede stelling van Rob met dame en twee torens geen schaak geven.

Patrick Heijnen-Pieter de Nijs: 1/2-1/2.

De eerste zetten (d4-pf6) waren hetzelfde als vorige week, toen Patrick tegen Pieter speelde voor de Pion. Die partij werd door de zwartspeler gewonnen, maar nu was het een heel ander verhaal. Vorige week blunderde Patrick, nu werd er degelijk gespeeld en werd in het eindspel tot remise besloten. Waarschijnlijk promoveert Patrick nu wel, maar de andere 3 kandidaten Ben, Joey en Pieter zijn nog lang niet zeker van hun plaatsje in de A-groep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.