De Drie Torens B – RSG A

Voorafgaand aan de wedstrijd hadden we goede hoop dat er een overwinning in zou zitten tegen De Drie Torens B. Ze stonden onderaan en qua rating was er een behoorlijk overwicht. Maar zoals altijd, rating zegt niks en je mag nooit je tegenstander onderschatten.

De avond begon al wat problematisch, Erik zijn auto had opstartproblemen dus waren we wat later dan gepland en vervolgens was er ook nauwelijks parkeerruimte in Tilburg. Schrijver van dezes was vervolgens ook nog eens zijn pen vergeten. Iets met een wet en Murphy?
Omdat dit seizoen geen enkele opstelling hetzelfde is, mocht Marc deze ronde op het tweede bord spelen. Dat deed hij tegen Berry Brand. Marc leek een mooie aanval te hebben, een open h-lijn met meer spel voor Marc dan Berry. Berry kon echter de aanval overnemen en sleepte de koning van Marc naar zijn helft waar hij vanzelf in een matnet liep. 1-0 voor De Drie Torens.
Ondergetekende had ondertussen een stuk cadeau gedaan en Erik leek maar geen kansen te krijgen van zijn tegenstander. Het ging echter compleet mis bij Joris. Op het eerste bord tegen Ernest van Moorsel, speelde Joris zijn toren naar het verkeerde veld, waardoor Ernest opeens een dame kon winnen. Matchpunt voor De Drie Torens.
Erik zag ondertussen niks meer in zijn stelling en ging dus maar voor de remise tegen Tommie van Moorsel, het leek immers ook dat het vierde bord zou verliezen. Niks was echter minder waar. Ondergetekende had de koning van zijn tegenstander Marsel van Hoorn in een hoekje gedreven en daar stonden ook de paarden van Marsel. Ondanks dat hij een stuk voor stond, moest hij in de verdediging. Dat ging mis en zo kon ik alsnog winnen. Na dat ik een toren won, was het een kwestie van uitspelen en met een naderend dameverlies, kregen we toch nog een bordpunt.
Alles ging mis dus deze wedstrijd, maar met een beetje geluk is de schade beperkt tot een verlies met 2.5 – 1.5. We zitten nu echter wel in de degradatiezone. De laatste ronde moet dus gewonnen worden van De Baronie en De Drie Torens mag geen matchpunt pakken, anders is degradatie onvermijdelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.