Intern (11-09-2017)

Ronde 1

A-groep:

Ted van Eck-Ben Cartens: 1-0.

Dame-Indisch, Tarrasch.  Zwart krijgt een geïsoleerde pion, verliest die en wordt langzaam weggedrukt.

Mark Naalden-Ron Hofer: 1-0.

Zwart deed in de opening de ongelukkige zet g6. Waarna wit een enorme aanval kreeg, die snel doorsloeg.

Marvin Jacobs-Arco Schumacher: 1-0.

Voor Marvin een onverwachte opening, waarbij zwart begon met een bedoelde dubbelpion. Maar de partij was toch snel voorbij, want zwart gaf per ongeluk een loper weg en gaf op.

B-groep:

Hans Ravestein-Jan de Hertog:

Hans speelde een leuke partij tegen Jan, die het ongeveer 40 zetten volhield. Ook met materiaal-achterstand bleef hij het goed doen. Hij zal wel beter gaan spelen, want in de B-groep zitten gevaarlijke tegenstanders. Hij zal ook in het zaterdagteam zijn steentje bijdragen.

Frank Rockx-Rob Verbeek: 1-0.

Na een rustige opening dacht Rob met een pion-opmars een witte loper in te sluiten, maar overzag, dat zijn pion twee keer werd aangevallen. Die verdween in de doos en dat was meteen de beslissing. Na pardoes nog een stuk te hebben verloren vond Rob het wel welletjes.

Pieter de Nijs-Pierre Bol: 1-0.

Pierre en Pieter waren tegen middernacht als laatsten klaar met hun partij, waar Pierre in het middenspel in de fout ging door met een loper op a4 een pion te slaan, waarop Pieter met zijn loper een paard sloeg op e7 en daarmee ook meteen Pierre’s dame bedreigde. Dit resulteerde in een voordeel van paard tegen pion, maar de pionnendruk richting promotie was nog een uur heel stevig en Pieter won met nog 8 minuten op de klok en dus goede waar voor het abonnementsgeld.

Joey Wattimena-Bart van Oosterhout: 1/2-1/2.

Een moeilijke en gelijk opgaande partij, zonder spektakel schuifelend naar het einde. Zwart kwam nog een pion voor te staan, maar uiteindelijk toch maar remise.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *