Intern (18-09-2017)

A-groep:

Ben Cartens-André van de Laar: 0-1.

Onbestemde opening, waarin wit de zetten Pgc2 en g4 verwisselde en zwart op g4 een loper kon offeren voor 2 pionnen. Wit sloot de zwarte dame in, maar verzuimde een stukwinst. Uiteindelijk kreeg zwart 2 pionnen meer.

Arco Schumacher-Jacques Smits: 1-0.

Siciliaanse opening met kenmerken van Taimonov en Paulsen. Wit kwam goed uit de opening met een lastige witte loper. De witte dame op d6 was dubieus, maar zwart kwam er goed uit en dreigde d4 in het centrum met aanval op loper (e3) en paard (c3). Dit gaf grote druk van zwart, maar verderop morste Jacques 2 pionnen en gaf op.

Ted van Eck-Marc Naalden: 0-1.

De  “clash of the titans” startte met het uitlenen van de 4 paarden aan de koninklijke stallen, om vandaag de koets te trekken (het plastic bakje was er ook blij mee). Er werd stevig nagedacht en in het middenspel kreeg zwart ruimte en moest wit een loper voor 2 pionnen offeren. Het werd allemaal nog heel erg tricky, maar zwart kon wit toch mat zetten.

B-groep:

Jan den Hertog-Bart van Oosterhout: 0-1.

Jan verloor in de opening een stuk, maar won later door goed spel een stuk terug en de stand was weer gelijk. Later verloor hij opnieuw een stuk en dit werd fataal door een niet te voorkomen mat-zet van zwart.

Rob Verbeek-Pieter de Nijs: 0-1.

Wit ontwikkelde traag met a3, b3 en een paard op a4 en zette zichzelf behoorlijk vast. Zwart kreeg een heerlijk paardjes-eindspel, die 2 paarden hobbelden van de ene goede plek naar een nog betere en Pieter kon twee paarden offeren voor een pion, een toren en een dame.

Hans Ravestein-Pierre Bol: 1-0.

Pierre verdedigde zich lang en goed, maar een beetje passief zonder tegenspel en met weinig ontwikkeling van stukken. Hans rukte op langs de h-lijn, kreeg die open en 3 zware stukken en een paard stortten zich op de vijandelijke koning, hetgeen een dame kostte.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *