Zaterdag Team heeft goede start.

RSG heeft de eerste ronde van de externe zaterdag competite goede zaken gedaan. EGS 2 werd met 6-2 aan de kant gezet maar daar zag het na een paar uur spelen niet naar uit. Ted stond redelijk, Arco en Nico stonden allebei beter, Hans wint een pion, Ben stond straal verloren en van de rest van de borden viel weinig te zeggen.

Dan valt er een beslissing Pieter wint. Het eerste volle punt van het RSG in de zaterdag competitie. Chapeau. Dan volgt een mooie overwinning van Arco. Let op de slotzet.

Christ wint ook en de tussenstand is 3-0. Dit werd luid omgeroepen en was het signaal voor de rest van het team om het gas erop te doen. Ondertussen is Ben bezig met een Houdini truc, vanuit totaal verloren stelling de partij winnen. Hij wilde wel kwijt dat hij op het punt van opgeven gestaan heeft maar bedacht zich dat daar nog nooit een partij mee gewonnen was dus speelde hij door. Won een stuk terug door kort te rocheren met Schaak!! Wij danken Bennus dat wij van dit glorieuze moment getuigen mochten zijn. De tegenstander wankelde door deze “brute force” en gaf later totaal gebroken op.

Hans zet zijn tegenstander mat en Ted fopte zichzelf, dacht een pion te winnen, en liet daardoor mat in 1 toe. Rob speelde zijn eigen spel verloor een paar pionnen, won er later weer een terug, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de tegenstander en verloor.

Tussenstand 5 – 2. Nico is dan nog bezig de tegenstander van het bord te duwen en wint. Eindstand RSG – EGS 2 6-2. Heren de teamleider is tevreden, weliswaar nog niet over het vertoonde spel in de breedte, maar wel over de inzet en de sfeer.

4 november spelen we uit tegen Nuenen 2 die hebben ook met 6-2 gewonnen van Staunton 2, maar wij komen met de “Suus” en de “Johan”.

 

2 thoughts on “Zaterdag Team heeft goede start.

  1. Patrick

    Gefeliciteerd schaakgenoten. Weinig verrassingen in 3a denk ik, hoewel stukkenjagers 7 wint van stukkenjagers 6.