DKR Ronde 2

Van de 15 gespeelde partijen werden er 4 remise laten we zeggen iets meer dan 25 %. 7 maal winst voor wit, hier geen verrassingen.

Knap was de remise van Hans Otten. Hans kwam zo’n 3 kwartier te laat maar dit belette hem niet een scherpe partij op te zetten tegen Henry Groenveld.

4 partijen werden door zwart gewonnen. Pieter verloor van Joey, eigen schuld dikke bult. Pierre verloor van Gerard, omdat hij, naar eigen zeggen, lang rocheerde. Niek won van André met een kleine combinatie en Ivo won van Arco. De manier waarop is veelzeggend. Hier volgt die partij en ween met de witspeler.

Eigenlijk zou een gespeelde partij een andere beoordeling moeten krijgen. Zo zou je punten moeten krijgen voor het vertoonde spel en het aantal zinnige zetten die gedaan zijn. Niet het koude 0-1 of 1-0 want de uitslag vertelt het verhaal van de partij niet.

Zo zijn er gevallen bekend van schakers die bijvoorbeeld een mat in 2 missen en zich de ogen uitstaken of zich voor een trein wierpen, om maar te zwijgen van het aantal clubspelers die na een “onterecht” verlies dagen niet aanspreekbaar zijn.

Er zijn schakers, die na zo’n onterechte winst, zeggen: “eigenlijk verdien ik dit punt niet, want ik heb niets gedaan”, maar heimelijk toch lachen in hun vuistje. Ziekelijk reactieschaak, heel de avond planloos zetten doen en dan nog met een punt naar huis gaan. Het zou verboden moeten worden, die mensen zouden thuis moeten blijven en met hun partner op de bank een bakkie doen, of naar Drenthe verhuizen want daar schijnen de gelukkigste Nederlanders te wonen.

Deze ronde heeft tot gevolg dat er nog 6 deelnemers zijn met een 100% score, heren tot de volgende ronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *