RSG A- ’t Paardje A 3½ – ½

Het begon maandag allemaal wat chaotisch. Schumi, ons kersverse lid was nergens te bekennen.
Gelukkig stapte Johan, precies om kwart over 8 De Veestallen binnen, en was zo vriendelijk om in te vallen op het vierde bord.

Daarnaast moesten wij eenvoudige schakertjes plaats maken voor de hoge heren van de SP.
Wat is er toch met de SP gebeurd? Vergaderen doe je in een slecht verwarmd wijkhuis, of in een fabriekskantine, met hard TL-licht, formica tafeltjes, slechte koffie in plastic bekertjes. Ondertussen hou je de roze koeken in de gaten die rondgedeeld worden, en waarvan ze er weer net te weinig hebben ingeslagen, en luistert wantrouwend naar wat ze nu weer te vertellen hebben.

Vergaderen, in een gezellige kroeg, met bier en bitterballen, gestoffeerde muren, en lambrisering, dat is toch echt meer iets voor die andere partij. GEWOON NORMAAL DOEN!!

Als je dan toch toch per se schakers tot last wil zijn, dan weet ik nog wel een mooie gelegenheid met hard TL-licht en slechte koffie….. (Te makkelijk).

Over de wedstrijd valt verder niet zo heel veel te vertellen. Alle vier de borden, bleven heel lang ongeveer in evenwicht. Marvin speelde met zwart supersolide, uiteindelijk bleef er een lopereindspel over met evenveel pionnen, remise. Ik speelde zelf de opening heel zwak, waardoor ik een minder eindspel moest verdedigen. Mijn tegenstander deed wat mindere zetten, waardoor ik kon afwikkelen naar een loper tegen paard eindspel, wat ik door tempodwang uiteindelijk wist te winnen. Ted wist op zijn bekende wijze, een glas verse jus te persen uit een uitgedroogde appelsien. En Johan, tsja Johan, 1.b3, 5. Ph3. : GEWOON NORMAAL DOEN!!
Zijn tegenstander hield het nog lang vol. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk bezweken zijn zenuwen onder zoveel gekkigheid. In hoge tijdnood gaf hij geloof ik 3 stukken weg in 5 zetten.

Alles bij elkaar dus een dikke overwinning. Maar wel een beetje geflatteerd.