NU ENEN TWEE.

De reis ernaar toe! “My young apprentice”. Is leerzaam en gaat dwars door het hart van High Tech Brabant. Aangezien we toch tijd hadden voor een kleine detour , en “ja, deze afslag kun je nemen, Hans”, “Oh wat hebben ze hier rare rotondes” , en “ja deze afslag kun je nemen, Hans”, “oh, neie die is ok al dood” ‘Neie, neie, die leef nog, die is zeker al 87”. en kwamen we na een dik uur aan in Nuenen. Navigatie! “O, ja netjes schrijven en voor het donker thuis!”

Een willekeurige voorbijganger werd gestrikt om het RSG te fotograferen in de zon en in het groen. Ted gaf een spoedcursus knopje drukken en zoekertje kijken. Het resultaat lijkt bemoedigend. Alleen de jell kwam er niet geweldig uit. Dus heren de volgende keer spelen voor “RSG , Serieus edoch Gezellig, daar gaan we voor”, om maar iets te noemen.

Aan bord 8 was Zekerheid al klaar voordat we goed en wel zaten. Nam de opmerking van voor het donker thuis zijn wel heel letterlijk, nee aan Zekerheidje zou het deze middag niet liggen. Hij heeft geen notatie van de partij ingeleverd. Hiervoor kan de teamcaptain hem een administratieve sanctie opleggen! Zekerheid heeft de rest van de middag de partijen van de tegenstanders van volgend seizoen bekeken! Het ook thuisspelende Nuenen 1 tegen de Baronische reservisten 3 uit Breda, 4 – 4. “Ja, alvast, dat kan zeker geen kwaad”, was de gedachte. Optimisme is ook een kwaliteit. De teamcaptain verwacht binnenkort wel een sterkte/zwakte analyse van deze toekomstige tegenstanders, voor de zekerheid.

Bord 5 de Suus, zijn tegenstander beukte op de digitale klok en speelde heel snel. Hierdoor liep hij snel mat en kon hij snel opgeven, gelukkig. Herrieschoppers dienen snel het zwijgen te worden opgelegd. Suus toonde no mercy. Kool, Calm en Collected zette hij de tegenstander bijna mat. Zodoende kon de Suus met zijn i-pad de rest van de middag Giri en companen volgen via de wi-fi. Gelukkig herinnerde hij zich, al in de auto zittend, dat hij zijn i-pad vergeten was. Een gevalletje Alzheimer light? In de eerste maand, dat dit betrekkelijk jong teamlid, zijn AOW ontvangt, perste hij er een sprintje uit en terug in “no time”. Of we hierdoor pas na het donker thuiskwamen is en blijft discutabel.

Bord 3 Ted wint overtuigend en het is 3-0. Al na een anderhaf uur spelen. De partij is recht toe recht aan en Ted krijgt een pion op de 7de rij met schaak. Zwart denkt op de zevende rij nog wat te kunnen dekken, maar na wat stukken afruilen, speelt zwart nog met een Toren en wit met Dame en Paard.We hebben er buiten in de regen een sigaar op gerookt.

Bord 7 Hans won een stuk met een pionvork, hoe simpel kan het zijn, daar kon zijn tegenstander nog met stukverlies mee wegkomen. Maar geslepen als hij is vergrootte hij dit voordeel en maakte het in stijl uit. 4-0.

Bord 1 Johan dacht een pion te winnen maar won die niet, kreeg remise aangeboden en nam het met de teamcaptain op. Hij speelde nog een paar zetten door maar daarna werd de vrede getekend en was de winst een feit. 4,5 – 0,5.

Bord 2 Marc een vaste kracht en steunpilaar van het RSG 1 team verloor. Hij stond de de hele partij, ( Konings Indisch hoofdvariant ) goed, zo niet gewonnen, maar kwam in een eindspel van twee lopers tegen paard en loper met een pion minder, liet een paardvork toe en verloor een stuk. Ergo de partij. 4,5 – 1,5.

Arco bord 4 en Christ bord 6 waren op dat moment nog bezig. Die twee zouden we de schuld geven wanneer we niet voor het donker thuis zouden zijn. Arco kwam iets minder uit de opening, maar haalde uiteindelijk en na veel omwegen de winst binnen. Ook hier heeft de teamcaptain geen volledige notatie ontvangen van de partij. Ook hem hangt een administratieve sanctie boven het hoofd.

Christ won een pion, later een stuk en de partij. Het was druk rond zijn bord en zijn tegenstander vroeg zich hardop af of er wel kijkgeld was betaald. Opgeven helpt dan meestal. Hij liet zich mat zetten maar vond het desalniettemin een mooie partij en heel netjes genoteerd en zo duidelijk.

Eindstand 6,5 – 1,5 is een goed resultaat. Maar het ging op alle borden niet van een leien dakje. Op rating waren wij het sterkere team met een gemiddeld ratingverschil van 338 punten. Nou zegt dit op zichzelf niet veel maar tegelijkertijd eigenlijk alles. Want het is en blijft vreemd wanneer een medespeler van een team naar de teamcaptain gaat en hem de vraag stelt: “Mag ik rocheren wanneer ik schaak sta?”

Heren, het was me zeer aangenaam, maar laten we onszelf niet rijk rekenen dit was geen sterke tegenstander. Bedenk daarbij dat resultaten behaald in het verleden geen garantie bieden ..

Op naar onze volgende tegenstander, uit Etten – Leur en die komen naar Roosendaal, we zullen ze hartelijk ontvangen. Hopelijk zijn ze compleet. En denk erom dit keer wel voor het donker thuis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *