Intern (20-11-2017)

A-groep:

Marc Naalden-Arco Schumacher: 1-0.

Wit won iets te optimistisch een pion. Arco werd heel actief, maar zette zijn stukken wat onhandig weg, waardoor er een tactisch geintje voor wit inzat.

Ron Höfer-Marvin Jacobs: 0-1.

Deze slopend lange partij ging perfect gelijk op, tot Ron een pion uit het zicht verloor en toen maakte Marvin het netjes af.

Patrick Heijnen-Jacques Smits: ½-½.

Siciliaans, waarbij een witte doorbraak in het centrum kon leiden tot verlies van een pion, maar zwart miste deze kans, waarna hij op de damevleugel onder druk kwam te staan. Wit had betere kansen, maar na een grote afruil bleef een remisestelling over, waarin Patrick nog even wilde opgeven, omdat hij dacht, dat hij verloren stond.

B-groep:

Rob Verbeek-Christ de Veth: 0-1.

Al snel werd duidelijk, dat Christ 3 maatjes te groot was voor Rob en met twee geruilde lopers tegen twee paarden bleef de partij lang in balans, maar om zijn dame te redden moest Rob zijn eigen koningsstelling slopen en ging vervolgens mat door een dame-loper aanval van Christ.

Pieter de Nijs-Bart van Oosterhout: ½-½.

Een zeer gecompliceerde stelling, waarin Bart veel beter stond als Pieter, maar om 11 uur besloten we maar tot remise, want we waren allebei moe.

Jan den Hertog-Pierre Bol: 1-0.

Jan zette Pierre vanaf het begin klem, won al snel een toren en maakte het daarna netjes af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *