Materiaalfase of hebberigheid.

De Genoten die aanwezig waren hadden er duidelijk zin in. “Als ze niet compleet zijn dan stel ik mijn bord beschikbaar, captain oh my captain , want ik moet nog Sinterklaas inkopen doen”. Anderen waren weer bezig met het opstellen van de borden en er waren wat problemen met de klokken. Ja het nieuwe speeltempo met een increment van 30 seconden per zet, is lastig te programmeren vooral wanneer je twee verschillen type klokken hebt en er allerlei onduidelijkheden zijn. “Ik heb 40 zetten gedaan en wanneer krijg ik nu dat half uur”? Dat krijg je na anderhalf uur spelen. Er heeft geen partij drie uur geduurd, dus we hebben het niet kunnen controleren. Achteraf blijkt het programma 21 te zijn, maar er zijn meer verenigingen die er problemen mee hebben.

Zekerheidje kreeg het Falkbeergambiet tegen, althans de eerste twee zetten ervan. Zijn tegenstander overtrad de regel om je Dame te snel in het spel te brengen, hierdoor werd ze door de witte stukken aanvoerende Zekerheid het bord over gejaagd, geruild en stond zwart na 22 zetten mat midden op het bord.

Pierre speelde tegen een jeugdspeler die alles weg gaf en Pierre, kennelijk nog in de materiaalfase, pakte alles wat hij kon pakken. Promoveerde tot Dame en zag helaas te laat dat hij hierdoor een patstelling op het bord kreeg en de remise was daar. Pieter won geruisloos, stond na de opening 3 stukken voor, de rest is historie. Nico won en de tussenstand was 3,5 – 0,5. Het was 15.10 uur.

Christ speelde tegen het struise vrouwelijk schoon uit Etten – Leur. “Is die aardige meneer al naar huis?” vroeg ze. Ik vertelde haar dat hij nog terugkwam. Ze was duidelijk van haar stuk gebracht. Produceerde de ene mindere zet na de andere en verloor. Vooral de toevoeging dat die aardige meneer wel een heel gevoelige piano speelt en dwars fluit, raakte haar gevoelige snaar. 15.15 uur, stand 4,5 – 0,5.

Arco kwam slecht uit de opening maar remachauffeerde zich na een voorbarig f5 van zijn tegenstander. 15.40 uur 5,5 – 0,5.

Er waren nog twee partijen gaande. Hans stond veel beter. Hij had een vrije a-pion die door denderde naar zijn promotieveld wit kon toekijken, meer ook niet. 15.45 uur 6,5 – 0,5.

Marc verdenk ik van “Zelfkastijding”. Eerst zo slecht komen te staan dat iedereen denkt dat je verliest, zelfs Fritz 11 SE oordeelt zeer negatief, dan uithalen met een offer dat nergens op slaat, en als de tegenstander het offer niet aanneemt, hem dan helemaal van het bord spelen. 7,5 – 0,5. 15.56 uur.

Zekerheidje ging om 10 voor half drie Sinterklaas inkopen doen, maar kwam nog terug want hij valt op struise vrouwen. Ja daar heeft hij iets mee. Hij hing aan de bar. Na een aantal Beerenburgers somde hij de voordelen van struise vrouwen op, schaken zat daar niet bij. Heren het was me weer een waar genoegen. Tot de volgende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *