Vorentscheidung ?

Helaas waart het griepvirus nog door de straten van Roosendaal met als gevolg, regelementaire nullen en enen in de 5de ronde. Deelnemers zonder partij is vervelend en geen plan B, ook die deelnemers komen om te schaken. Een leuke pot spelen in competitieverband. Overmacht is echter een serieuze zaak en heeft soms vervelende gevolgen zo ook voor het DKR. 3 partijen die niet doorgingen.

Bij de partijen die wel doorgingen geen remises, bravo! 9 winst partijen voor wit, 5 voor zwart.   En ik verwijs naar de partijen op deze site,wel een paar momenten die wat extra aandacht verdienen.

Uit de volgende partij een paar momenten, wit mist de directe winst.

Later in diezelfde partij krijgt zwart nog een kans maar hij maakt er helaas geen gebruik van.

In de partij tussen Alik en Stefan werd de diepzinnigheid van een passief kwaliteitsoffer te laat ingezien door zwart en daardoor heeft Alik nog steeds 100%. De vraag wie hem van die 100% score af zou kunnen houden is niet simpel te beantwoorden: Die moet namelijk gezocht worden in de groep achtervolgers met 3 ½ punt. De nummers 2,3,4 en 6 van de ranglijst heeft hij al aan zijn zegekar gebonden. Is er sprake van een “Vorentscheidung”? Met nog twee ronden te gaan een vol punt voorsprong. Veel succes gewenst aan zijn toekomstige tegenstanders misschien kunnen die de spanning weer terug in de competitie brengen.

Heren tot de volgende ronde.

One thought on “Vorentscheidung ?

  1. andre van de laar

    Naast de gemiste stukwinst op de 9e zet, die Christ hierboven aangeeft, liet ik enkele zetten voor het einde van de partij ook nog de remise glippen. Maar ja tijdens de partij mag je Fritz helaas niet gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *