Team RSG 1 kampioen.

Genoten we zijn kampioen, nog niet officieel, maar we zijn niet meer in te halen door de concurrentie. Gefeliciteerd Team RSG 1. Iedereen die dit jaar meegespeeld heeft en zijn punt of punten heeft bijgedragen, “da Ge bedankt zijt, da witte”.

Afgelopen seizoen is de teamcaptain van het RSG altijd uitgegaan van de eigen kracht van het team. Iedereen zijn plaats, af en toe een invaller, bij een verhindering, maar geen geschuif met de borden. Onze tegenstanders van afgelopen zaterdag dachten daar anders over en hadden de drie onderste bordspelers op de eerste borden gezet. Dit met het idee dat er op de lagere borden wel punten te pakken zouden zijn.

Na een paar uur spelen leek het erop dat deze manier van opstellen ook nog succesvol zou zijn. Onze eerste bordspeler verslikte zich bijna in zijn tegenstander en stond een volle toren achter. Hans zat in een schaakwak. Verloor een stuk, dat hij later weer terug kon winnen maar helaas niet zag. De teamcaptain zit al maanden in datzelfde schaakwak en was blij dat Hans hem gezelschap kwam houden, zij kwaakten er na de wedstrijd dan ook lustig op los.

Na een paar uur spelen stonden we met 1-0 achter en de situatie op de andere borden was niet duidelijk. Marc, onze eerste bordspeler, ging er nog eens goed voor zitten. Duidelijk alarmfase 1, code rood.

Na deze gelijkmaker leek het erop alsof de weerstand van de Stukkenjagers was gebroken. Ted won geruisloos en Johan speelde een sterke partij tegen de”eigenlijke” eerste bordspeler.

Suus won en leverde zijn notatieformulier in met vraag- en uitroeptekens. Tussenstand 4-1. De tegenstander van de teamcaptain, stond een pion voor en stelde remise voor in een toreneindspel waar nog volop leven in zat. Op advies van de Suus, hij knikte instemmend, aangenomen en het kampioenschap was een feit.

Nico en Pieter bepaalden de eindstand op 6 ½ – 1 ½ en hebben daardoor allebei, tot nu toe, een 100% score in de zaterdag competitie, evenals de Suus en Zekerheidje.

De laatste wedstrijd spelen we tegen de Pion 4 en er gaan stemmen op om een stel “suptoppers”op te stellen. Er zijn zelfs al Genoten die hun bord beschikbaar hebben gesteld. Genoten, laten we onze sportieve plicht doen en proberen deze competitie in stijl af te sluiten, want ook deze tegenstander heeft het recht om tegen een volwaardig team van het RSG te spelen en te ervaren wat de andere tegenstanders ervaren hebben.

Strength and Honour.

Een zeer tevreden Teamcaptain.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *