Intern (12-03-2018)

A-groep:

Ivo Kok-Christ de Veth:  1-0.

Geen verslag gekregen, alleen de opmerking van Christ, dat hij nooit meer Siciliaans speelt, omdat er veel te veel varianten zijn. Wij denken, dat dit variant 1648 was (einde 80-jarige oorlog).

Ted van Eck-Marc Naalden: ½-½.

Na een Italiaanse opening werd het een tactische puinhoop met zetherhaling door Ted en dit weigeren zou waarschijnlijk verlies voor een van de beide heren hebben betekend.

Ron Höfer-Hans Ravestein:  0-1.

Ron gaf een stuk weg voor 2 pionnen, maar in het eindspel nog een stuk, waardoor hij in de positie kwam van 2 torens tegen voor Hans een toren, loper en 2 paarden en dat is iets te veel van het goede.

Nico Kloosterboer-Frank Rockx:  1-0.

Bij mijn papieren zat geen verslag van deze wedstrijd.

Marvin Jacobs-Arco Schumacher:  1-0.

Marvin moest in deze partij in verdedigende positie achter de feiten aanlopen en in het eindspel stond Arco in totaal gewonnen positie. Helaas kwam Arco er toen achter, dat hij door de klok was gegaan, terwijl hij dacht dat hij nog gewoon een half uurtje tijd bij zou krijgen. Dus Marvin heeft een Mazzelpunt.

B-groep:

Joey Wattimena-Patrick Heijnen:  ½-½.

De stukken werden al vrij snel afgeruild, er kwam een mooie open torenlijn, die werden geruild en daarna schoven pionnen de stelling dicht.

Pieter de Nijs-Bart van Oosterhout: ½-½.

Bart speelde de hele partij met twee werkeloze paarden, terwijl bij Pieter alle stukken ontwikkeld waren, hij had alleen een dubbelpion. Pieter stond in het middenspel veel beter, maar zag de beste zetten niet. Een prima en spannende partij met Bart en remise overeengekomen.

One thought on “Intern (12-03-2018)

  1. Christ de Veth

    Pieter, ik had gisteren mijn beste dag niet, in het post mortem ook verloren Ivo (7 appelsap, 4 chocolade melk) – Christ ( 2 water, 2 bollekes , en 2 schrobbelaar ). Hopelijk ben ik binnenkort uit dit griepwak. Patiënt Zero.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *