Synergie.

Het woord Synergie wordt gebruikt voor een situatie waarin het effect van een samenwerking groter is dan elk van de samenwerkende partijen afzonderlijk zou kunnen bereiken. Dit voor alle duidelijkheid en voor Ted.

Zekerheidje had zich vrijdagavond tijdig afgemeld, het ontbrak hem aan energie om een positieve bijdrage aan het team te kunnen leveren. Hierdoor gingen we er sportief gezien wel 500 ratingpunten op achteruit, maar de tegenstander een kans geven brengt spanning in de wedstrijd.

Als teambuilding had de teamcaptain een wandeling door Roosendaal gepland, dwars door het park en een spoor van vernieling achterlatend. Per slot van rekening betrof het hier een derby. Gekleed als straatvechters, tot de tanden toe bewapend, zochten we de tegenstanders op in het hol van de leeuw. Na wat, niet noemenswaardige, schermutselingen kwamen we ruim op tijd bij de Black Horse. Bingo.

Tijdens de introductie werd het team RSG al gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Volgens die introductie wordt het doel van een genootschap door de leden zelf met een zekere mate van ernst nagestreefd. Dat lijkt logisch want waarom zou men anders een genootschap oprichten onder het motto: Serieus edoch Gezellig. Gevoel voor decorum is het Genootschap niet vreemd en dat zouden we graag zo houden. Maatschappelijke relevantie, “who cares”. Homo Ludens.

Als non playing captain is het een hele klus om de manschappen op het juiste spoor te houden. Zeker als er vrouwen cq meisjes in het spel zijn. Pieter, tot dan toe met een 100 procent score, werd het eerste slachtoffer van vrouwelijk schoon. Hij kwam goed uit de opening, maar raakte, gaande weg de strijd, het initiatief kwijt en liep daardoor achter de feiten aan. Hij werd gedwongen een stuk terug te nemen met zijn Dame, daardoor kwam er een aftrekschaak in de stelling, die hem zijn Dame kostte en hij gelijk op kon geven.

We stonden met 1-0 achter. Marc kopte echter de gelijkmaker binnen en het was gelijk. Hans en Ted zetten RSG weer op het rechte spoor en er was een 3-1 voorsprong. Nico kreeg een remisevoorstel. Na overleg met de teamcaptain besloot hij verder te spelen en won. Tussenstand 4-1.

Suus stond in een typische “suus-stelling” , spreek uit suusteling met de klemtoon op de eerste lettergreep, een pion voor, ook hij speelde tegen een vrouwelijke tegenstander. In 9 van de 10 partijen wint hij, normaal gesproken, maar door vervelende omstandigheden thuis, blunderde hij, en verloor de partij. Sterkte makker.

Tussenstand 4-2 in ons voordeel en nog twee partijen gaande. Frans speelde tegen het derde vrouwelijke teamlid van de Pion 4. Zijn vrouwelijke tegenstander, gooide al haar charmes in de strijd maar verloor door een paardzet in het centrum een pionnentje. Frans, zeer geconcentreerd spelend, vond de juiste manier om dit af te straffen, haalde het volle punt binnen en werd daarmee de matchwinnaar. De vraag of seks voor de partij goed is, kunnen we nu in ieder geval voor Frans bevestigend beantwoorden.

Dat Arco zichzelf mat liet zetten was jammer voor zijn persoonlijke score maar we hadden aan onze sportieve plicht voldaan en de derby in het Roosendaalse gewonnen. Eindstand de Pion 4 – Team RSG 1 3 – 5.

De wandeling terug naar de Veestallen liep dwars door het centrum. Toegejuicht door honderden terrasbezoekers werden de spelers ergens anders getrakteerd op bubbels en hield de teamcaptain een korte maar krachtige Kampioensspeech. Synergie blijkt dan toch geen ingeburgerd begrip te zijn.

De gezamelijke maaltijd was door Ampie uitstekend verzorgd. Het was een melange van Italiaanse kruiden een Franse salade met een Russisch sausje. Het kampioenschap werd ingetogen gevierd door een select gezelschap. De sfeer binnen het team is uitstekend en het devies voor volgend jaar is handhaving.

Genoten doelstelling bereikt, ongeslagen kampioen met 44,5 bordpunten en 14 matchpunten. Gemiddeld 79%!

Bedankt voor jullie bijdragen en in de hoop er volgend seizoen weer op te kunnen rekenen tekent,

Een zeer tevreden Teamcaptain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *