Systeem Keizer 1e ronde (10-09-2018)

Prima opkomst de eerste keer!

Arco Schumacher-Marc Naalden:  0-1.

Arco speelde wat Arco Kann, maar toch niet helemaal wat Caro Konn, waardoor Marc zeer goed uit de opening kwam. Wat volgde was café-, nee, discoschaak van het hoogste nivo.

Pieter de Nijs-Rob Verbeek:  1-0.

Pieter wint snel een pion. Rob bleef goede zetten doen en via diagonalen met lopers het koningshok belegeren, maar materiaal-voordeel toren tegen loper en nog enkele zwarte pionnen minder gaven de doorslag.

Christ de Veth-Hans Ravestein:  1-0.

Gesloten Sic, waarbij wit na de opening toch wel voordeel heeft, wit blundert, maar allez! Het eindspel was lastig, maar niet verloren voor zwart, edoch Hans gebruikte veel te veel tijd en ging door de klok.

Nico kloosterboer-Frank Suykerbuyk:  ½-½.

Een positionele partij met snelle afruil van de lopers, verder zonder foutjes en om 23.00 uur werd tot remise besloten.

Johan Goorden-Ted van Eck:  ½-½.

Londen-opening met wit paard c3 ipv pion c3, zwart kreeg een isolani op d7, maar had het loperpaar. Uiteindelijk werd het te ingewikkeld om nog een gat in de stelling te zien en werd op voorstel van zwart tot remise besloten.

André van de Laar-Marvin Jacobs:  1-0.

Larsen-opening (b3), waarbij zwart wit de gelegenheid gaf om zijn centrumpionnen op c4-d5 en e4 te posteren. Zwart kwam daardoor enigszins in de verdrukking en toen de witte centrumpion op d7 verscheen was de strijd gestreden.

Jacques Smits-Frank Rockx:  1-0.

Sic-opening, dat heeft Frank ook gedacht na de partij, waarbij hij de zaal in smeet, dat schaken een schuttingwoord-spel van 3 letters was. In de opening zat wit ontzettend te klooien, zijn hele koningsvleugel ging aan flarden en 2 pionnen minder. Toen werd zwart te gretig en offerde een paard, maar wit kon de stelling verdedigen en het stuk méér besliste uiteindelijk de partij.

Leo Phernambucq-Ron Höfer:  0-1.

Nieuw lid Leo gaf goed partij, maar Ron was toch een maatje te groot.

Evert Grift-Ben Cartens:  0-1.

Als een jonge hond zette Evert de partij op en bereikte minstens een gelijke stelling. Na een onnauwkeurige zet won zwart een pion en daarna nog 2. Het eindspel was door de vele penningen niet meer te houden.

Ab Witkamp-Patrick Heijnen:  1-0.

Zwart werd geveegd met een Evansgambiet en een loperoffer op f7. Zwart had niets in te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *