Keizer 2 (17-09-2018)

Ted van Eck-Marc Naalden: 0-1.

Na een ongewone opening met e4, e6, f4 kreeg wit aanval na een tegenovergestelde rokade. Na een wit paard-offer zat er een ongeziene tussenschaak in en wint zwart een stuk en de partij.

Frank Suykerbuyk-André van de Laar: 0-1.

Gesloten Siciliaan, waarbij zwart ruimtelijk voordeel en het loperpaar kreeg. Later verliest wit materiaal en geeft op.

Ron Höfer-Pieter de Nijs: 0-1.

Ron startte de partij in de 4e zet al met een loper-aanval: e4-e5, pf3-pc6, lc4-h6, lxf7!! Wit schrok zich te pletter en dacht tien minuten: dit kan niet. Slaan die loper. Ron sloeg meteen weer met een paard en dat nam zwart ook maar mee. Wits dame-aanval kwam niet op gang. Na 6 zetten besloot Pieter een paard terug te geven en kwam uit de opening met een loper meer, 2 pionnen minder en een behoorlijk goede stelling.

Evert Grift-Hans Ravestein: 0-1.

Wit moet met zijn paard naar a2, waar het buiten spel staat, daarna gaat pion e4 verloren en komt zwart beter te staan. Wit speelde ondanks de foutjes een goede partij.

Rob Verbeek-Hans Otten: 0-1.

Spannende pot, de partij ging lang gelijk op. Zelfs toen Rob na 30 zetten een kwaliteit verloor bleven er winstkansen voor beiden. Helaas, Rob zette schaak met zijn dame, maar kwam daarmee in het loopveld van een toren en dat was einde partij voor het zich opnieuw kranig werende eeuwig talent van RSG.

Joey Wattimena-Nico Kloosterboer: ½-½.

Na al die zwarte overwinningen eindelijk eens een remise. Een serieuze partij. Wit stond onder druk, maar kon zich goed verdedigen. Een offer van zwart kon nog net worden afgeslagen. De heren gingen tevreden als laatsten naar de bar.

Ben Cartens-Leo Phernambucq: 1-0.

Vertraagde Cunningham. Wit benutte de extra ruimte en kwam met een uiterst speculatief offer. Zwart vond niet de beste verdediging en verloor een stuk en de partij.

Gelukkig, bij RSG wint ook nog eens iemand met wit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *