Aanvullingen op het DKR en Keizer

De verslaggeving van het DKR en de Keizercompetitie blijven, op het internet, dit jaar wat achter. Ben heeft zijn eerste ronde partij, van het DKR, tegen Erik op de site geplaatst, een mooie pot. De opening getuigt van lef en de rest is schaak met ballen.

Maar van de andere partijen niets, en toch zaten daar aardige momenten bij. Wat te denken van deze kleine combinatie?

van Hogenloon,Kees – van de Broek,René

De interne competitie loopt en we hebben in het eerste verslag gelezen dat er een goede opkomst was en dat valt tot en met de derde ronde niet tegen. Onderweg naar die derde ronde noteren we toch een paar pech gevallen. Genoten die wegens ziekte of omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn. Heren sterkte!

De tweede ronde bracht de remise van Joey tegen Nico, de wilde offerpartij van Ron tegen Pieter, en wie durft nu nog te beweren dat er niets gebeurt op maandagavond in de Veestallen? We krijgen zelfs bezoekers die af en toe hun neus laten zien in de speelzaal. Het ware beter wanneer ze mee deden.

Afgelopen maandag was alweer de derde ronde van de interne Keizerlijke competitie en omdat er geen verslagen van deze competitie gepubliceerd worden, een partij uit deze competitie.

Marc krijgt een bekende opening voor zijn neus, afgelopen zaterdag nam zijn tegenstander nog met de Dame terug, en kwam het opgejaagde Paard van d5 ook na een paar zetten op g6 terecht en na de zelfde reactie op de Koningsvleugel h4, spreekt de rest voor zich.

2 thoughts on “Aanvullingen op het DKR en Keizer

  1. René van den Broek

    Dank heer De Veth voor publicatie van mijn kleine combinatie bij het DKR… maar… de eerlijkheid gebied in aanvulling op uw publicatie om aan te geven dat in de diagramstelling de zet 30. … Th3+ zelfs leidt tot een geforceerd mat… zie hier: 31. Kxh3 Dxf3+ 32. Kh2 Th8+ 33. Kg1 Th1 mat… En ja, op het moment dat Fritz hier mee aan kwam zetten was ook ik verbaasd… het winnende schijnoffer met de damezet 30. … Dxf3 was al gepland en dan heb je geen oog meer voor ander schoons… een torenoffer :-).

  2. Christ de Veth

    Heer van den Broek dank voor uw reactie en ja u heeft helemaal gelijk en mat gaat voor. De gespeelde zet 30…., Dxf3 is mooier dan 30…., Th3, en zeg nu zelf, we krijgen niet elke partij de mogelijkheid om een winnend (schijn) Dame offer te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *