RSG B – De Baronie B 2-2

Na de nederlaag in Rucphen tegen Eeuwig Schaak met twee gastspelers moest er thuis tegen de Baronie B iets recht gezet worden.
Joey speelde met wit op het 4e bord tegen een sterke tegenstander, het ging al snel mis in de opening waar hij een kwaliteit achter kwam te staan en zwart daardoor ook nog een sterke open c-lijn kreeg.
Joey probeerde nog wel op de koningsvleugel met twee paarden en zijn dame een aanval op te zetten maar dit was niet genoeg en uiteindelijk gaf hij op (volgen een omstanders had wit kunnen winnen, maar of dat klopt?).

Op het 3e bord opende Ron zijn tegenstander met 1.e4 e5 2. d4 exd4 3. Dxd4, dit beloofde gelijk spektakel met de witte dame in het spel, maar wit zette niet door waardoor Ron langzaam de partij overnam. Aangezien wit niet echt de aanval zocht en Ron hier niet echt winst kansen zag besloot hij remise aan te bieden welke wit gezien zijn stelling aannam.

Johan op het 1e bord speelt altijd vrij degelijk wat uiteindelijk resulteerde in pionwinst. In een eindspel met drie losse pionnen voor Johan en zijn tegenstander met 2 verbonden pionnen en allebei nog een paard en een loper was de remise marge dan ook erg groot . Beide spelers zagen wel in dat hier geen winst kansen waren en besloten tot remise.

Martijn op het 2e bord is druk met het verbouwen van zijn huis wat hij pas heeft gekocht en de politiek wat ook altijd doorgaat komt ook nog bij dat hij tegenwoordig nog werkt ook!
Dit was dan ook best wel terug te zien in zijn spel want zijn partij was tot het middenspel niet echt goed zijn tegenstander kreeg een vrijpion op de a-lijn welke kost wat kost door Martijn een halt moest worden toe geroepen. Hier kwam toch de oude Martijn naar boven en sloot die vrij pion op en won een kwaliteit en sloot uiteindelijk zijn tegenstander zo op dat deze opgaf (met nog maar 40 seconden op de klok!) en Martijn de 2-2 van RSG veilig stelde.