RSG A – Staunton 2-2

De avondcompetitie heeft een speeltempo dat mij persoonlijk niet zo goed ligt. Anderhalf uur plus een kwartier voor de hele partij is veel te kort. De problemen ontstaan meestal bij het begin van het middenspel. Geen plan of slecht plan.

Maar goed de tegenstander heeft even veel tijd en daar moeten we het mee doen. Staunton was de tegenstander afgelopen woensdag. Marc, de teamcaptain was verhinderd i.v.m. met studieredenen. Voor de gelegenheid had Marc zijn opstelling naar Erik gestuurd en daardoor zat de joker aan bord 2.

Marvin aan bord 4 had geen problemen met zijn tegenstander en won vrij soepel 1-0.  Arco aan bord 3 speelde de Pirc en stond na de opening goed. Hij kent deze opening door en door. Maar door een kleine onnauwkeurigheid kwam Arco in de problemen en verloor helaas. 1-1.

De stand was weer gelijk. Christ viel in aan bord 2, en hier kwam ook een Pirc op het bord. Het was een gelijk opgaande strijd die bijna door tijdsdruk in wits voordeel zou zijn beslist. Maar door wat “vuiligheidjes” in de stelling kwam wit ook in tijdnood en nadat de rook enigszins was opgetrokken stond de volgende stelling op het bord.

Erik was nog bezig met zijn partij en had winstkansen, maar tactisch gooide wit de Koningsvleugel op slot en controleerde op die manier de enige vrijpion in een pionnen eindspel.

Zwart staat beter is het enige wat over de stelling te zeggen valt, de computer geeft dat ook aan, maar de manier waarop dit tot winst te voeren zou zijn gaat onze Ego-rating ver te boven, vandaar remise, een terechte uitslag.

Einduitslag RSG A – Staunton 2 – 2.